Akaryakıta yeni rekor bir ÖTV zammı geliyor ve zammın en az 2.5 TL olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akaryakıtta ÖTV'yi 5 katına kadar artırma yetkisi verilmişti. 

IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir? IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir?

Benzin, Motorin ve LPG'ye rekor zam

Bu yetkinin Ocak ayından itibaren kullanılması bekleniyor ve bu durumda zammın 9 TL'yi bulması tahmin ediliyor. Temmuz ayında yapılan ÖTV artışından sonra benzinin litresi 6 lira, motorinin litresi 5 lira zam yapılmıştı.

Benzin, Motorin ve LPG'ye rekor zam

Alkol ve sigara gibi, benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerinde artık ÖTV'ye 6 ayda bir üretici enflasyonu oranda zam yapılacak. 

Benzin, Motorin ve LPG'ye rekor zam

Ocak ve Temmuz aylarında otomatik olarak uygulanacak olan bu yeni zamlar, akaryakıt fiyatlarını da etkilemiş olacak. Yıl sonuna kadar benzin, motorin ve otogazdan alınan vergi miktarı artacak, bu da pompa fiyatlarına yansımış olacak.

Benzin, Motorin ve LPG'ye rekor zam

ÖTV tutarındaki artışa göre, benzinin litre fiyatı 9.03 TL, motorin litre fiyatı 8.47 TL ve otogazın litre fiyatı 6.93 TL vergi zammı gelecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisini kullanıp kullanmayacağı ise henüz net bilgi yok.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57