İnegöllü yaşlı çift hacca gideceklerdir. Fakat daha öncesinde İnegöl dışına da pek çıkmamışlardır. O yüzden kendilerinin de, çocuklarının da en büyük kaygısı orada birbirlerini kaybetmeleridir.

Daha önce gitmiş olan dostlarının en önemli tavsiyesi gider gitmez her ikisinin de oradan bir telefon hattı satın almalarıdır. Öyle de yaparlar fakat korktukları yine de başlarına gelir.

Yeni telefon numaralarını birbirlerine vermemişlerdir. İnegöl'deki çocukları ile temasa geçip birbirlerini bulabilmişlerdir.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

HALİL ŞEKERCİ: Müsiad İnegöl Şubesi Kurucu Başkanı, İşadamı. 01.02.1956 İnegöl doğumludur. İnegöl Altıeylül İlkokulu, İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Erkek Sanat Okulu mezunudur. İzmir Ege Üniversitesi'nde Kimya Mühendisliği eğitimi almış olsa da tamamlamadı.. 1976 yılında İnegöl'e döndü. Mobilya sektöründe ticaret yaparak hayatını sürdürdü. Sosyal hayatın içinde olmaya her zaman özen gösterdi.

Uzun süre meclis üyeliği yaptığı İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 29.11.1995 tarihli kongresinde yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Müsiad Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını 1992 yılından itibaren sürdürürken İnegöl'e şube oluşturulması görevi kendisine verildi.

24 temmuz 1996 tarihinde Müsiad İnegöl Şubesini başkan olarak faaliyete soktu. 19 Şubat 1997, 08 Şubat 1999 ve 27 Ocak 2000 tarihli kongrelerde de yeniden başkan seçildi. 1997 yılından itibaren İnegöl Özel Altın Nesil Okulları ile ilgilenmeye başladı. Başından itibaren çok ortaklı kolektif bir akılla ticari gerekçeler göz ardı edilerek yönetilmeye özen gösterilen bu okullarda Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı gibi birçok statüde görevde bulundu. İstişare Kurul Başkanı olarak 2014 yılından itibaren hayatını sürdürmektedir.

Kaynakça : 24.05.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.

TOLGA ŞEKERCİ: Müzisyen, 07 Eylül 1992 İnegöl doğumludur. Atatürk İlköğretim Okulu ve Yunus Emre Lisesi mezunudur. İnegöl Müzik Derneği Çocuk ve Gençlik Korolarında müzik ile tanıştı. Yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Ses Eğitimi Bölümünde yaptı. 2012-2015 yılları arası İstanbul Radyosu çalışanı idi. 2015 ve sonrası Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi Devlet Korosu bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynakça : 05.09.2016 Volkan Derman aracılığı ile kendisi ile görüşüldü.