İpek Home Concept firma yetkilisi Mehmet Ali İpek, Tacikistan uyruklu Nazokat Kobilova tarafından dolandırıldığını iddia etti. İpek, dolandırıcılık sürecinde yaşadıklarını anlattı. İpek'in aktardıklarına göre, Kobilova 4devor firmasını dolandırarak İpek'ten aldığı ürünlerin ödemesini yapmadı ve bu süreç 9 ay sürdü.

Mehmet Ali İpek, “4devor firmasının kendisine ait olduğunu isminin Noza olduğunu söyleyen Tacikistan uyruklu birisi benden ürün aldı. Ödeme yapacağını söyledi ama yapmadı. Her hafta ödeme gönderiyorum bahanesiyle ve tercümanı aracılığıyla tam 9 ay geçti. Son olarak Tacikistan'a gittiğimde isminin Noza değil, Nazokat Kobilova olduğunu ve 4devor firmasını da dolandırdığını ve şu an mahkemelik olduklarını, Türkiye'ye göndermek üzere verilen parayla orada kendisine ev ve araba aldığını öğrendim. Ticari ateşe gidip durumu anlattım. Orada bu tür olayların çok olduğunu onların da yapacaklarının sınırlı olduğunu Türkiye'ye dönünce şikayet etmemi söylediler” şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 05 27 At 12.21.41

İpek, Tacikistan'da Nazokat Kobilova'nın mağazasına gittiğinde tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Kobilova, İpek'e kendisine kimsenin bir şey yapamayacağını ve parayı geri alamayacağını söylediğini iddia etti.

İpek, “Tekrar Nazokat'ın mağazasına gittiğimde orada ona kimsenin bir şey yapamayacağını, bana da 'Sen değil senin cumhurbaşkanın bile benden bu parayı alamaz. İstediğin yere git, şikayet et, karşıma da çıkma.' diye tehdit ve ağza alınmayacak hakaretler etti. Durumu birçok ihracatçı arkadaşım biliyor. Kendisi şu an burada mobilyumda geziyor ve kendisine yeni avlar arıyor. İnegöl esnafı olarak benim yaşamış olduğum sıkıntıları siz de yaşamayın ve bu kadına dikkat edin” dedi.

Birçok ülkeyi gezerek İnegöl’ü tanıtan genç ihracatçı Mehmet Ali İpek, yaşadığı durumu kamuoyuyla paylaştı. İpek, İnegöl ve Türkiye'yi bilmeyen, duymamış ülkeleri bile gezerek tanıttığını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 05 27 At 12 Gencgazete

İpek son olarak, "Kendisi şuan burada Mobilyum AVM'de gezdiğini ve kendisine yeni avlar aradığını iddia etti. İpek, "İnegöl esnafı olarak benim yaşamış olduğum sıkıntıları siz de yaşamayın ve bu kadina dikkat edin" diyerek İnegöllü mobilyacıları uyardı.

Kaynak: Haber Merkezi