08 Mart 2006. O tarihte  Peygamber Efendimiz’e hakaret eden  karikatür konusunda görüşlerini ortaya koyan ve karikatürü yayınlayan ülkeleri kınayan siyasi parti İnegöl  İlçe başkanlarına, canlı yayında telefon bağlantısı yaparak katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’ndan  tebrik gelir.

İşte arşivden haberimiz: 08 Mart 2006

Genç Gazete İnegöl’de Siyasiler Tek Yumruk Oldu, Tüm Şehirlere Örnek Olsun! (2)

Siyasiler Tek Yumruk Oldu

    Birkaç ay önce Avrupa ülkelerinde yayınlanan Peygamberimize yönelik çirkin karikatür yayınını protesto etmek ve tepkilerini dile getirmek için bir araya gelen İlçemizdeki 10 siyasi parti ilçe başkanı,  yapılan bu çirkin yayını ağız birliği etmişçesine kınadılar ve edepsizce bulduklarını ifade ettiler.

     Yayınlanan çirkin karikatürün tüm İslam alemini hedef aldığını ve bu yayının kastlı yapıldığını söyleyen ilçe başkanları ,orta doğuda yaşanan kargaşalardan sonra yeni hedefler seçmek için zemin hazırlandığını öne sürdüler.

Genç Gazete İnegöl’de Siyasiler Tek Yumruk Oldu, Tüm Şehirlere Örnek Olsun! (3)

MUHSİN YAZICIOĞLU CANLI YAYINA KATILDI

    Program esnasında canlı yayına telefon bağlantısı yaparak katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, siyasilerin böylesine  hassas bir konuda bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti ve ilçe başkanlarını tebrik etti.

   Yazıcıoğlu ayrıca konuya ilişkin olarak görüşlerini de şöyle dile getirdi:  "Öncelikle Peygamber efendimize yapılan bu çirkin hakareti kınıyorum. Batı aslında bu edepsizliği ilk defa değil asırlardır yapıyor. Neden bugünlerde bu hadise zuhur etti diye baktığımızda ise, orta doğuya bir şekil verme girişiminin olduğu ortaya çıkıyor.

Pergelin bir ucunda ise İsrail’in ayağı var. Neden İsrail çünkü İsrail’in 2 bin yıllık Arzı-mevud hayali var. Azmettirici İsrail tetikçi Amerika’dır. Şuan İran ve Suriye’ye müdahale gündemde iken karikatür krizi ortaya çıkıyor. Bu kriz ne Hıristiyanların nede Müslümanların işine yarıyor tamamen İsrail’in işine yarıyor.

Bu edepsizliği yapana değil maksada bakmak lazım. Bu tepkiyi verirken hak ettiği şekilde vermek lazım. Kırmadan dökmeden cana kıymadan vermek lazım. İlk defa İslam ülkeleri bir konuda beraber hareket ettiler. Bunu hayra dönüştürmek lazım” diye konuştu.

Genç Gazete İnegöl’de Siyasiler Tek Yumruk Oldu, Tüm Şehirlere Örnek Olsun! (1)

    Programa İnegöl ANAP, BBP,  CHP, DYP, DSP, MP, MHP ve SP İlçe Başkanları katıldı. BTP ilçe başkanının işleri dolayıyla İlçe Başkan Yrd. Adnan Ordu katılırken İşçi Partisi ilçe teşkilatı ise kongreleri olması dolayısıyla programa yazılı bir metin göndererek ilçe başkanlarına destek verdi.

İnegölspor Uzatmalarda Yıkıldı! İnegölspor Uzatmalarda Yıkıldı!

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: AYHAN BAYRAKTAR