İnegöl'de artan araç sayısıyla birlikte ortaya çıkan otopark sorununa yönelik çözüm arayışları sürüyor. İnegöl Belediyesi, vatandaşların kullanımına sunduğu yeni açık ve kapalı otopark alanları ile bu soruna çözüm bulmaya devam ediyor.

İnegöl Belediyesi, şehir merkezi ve çevresindeki araç yoğunluğunu azaltmak için bir dizi yeni otopark inşa etti. Belediye tarafından yapılan açıklamada, yeni otopark alanlarının hem kapalı hem de açık hava seçeneklerini içerdiği belirtildi. 

Yeni otoparkların listesi ve ücretlendirme bilgileri ise şöyle sıralanıyor:

İnegöl’de Yarım Asırlık Şanlı Mücadele “Kurtuluşspor” Sergisi Açıldı İnegöl’de Yarım Asırlık Şanlı Mücadele “Kurtuluşspor” Sergisi Açıldı
  • Yeni Belediye Binası: 146 araç kapasiteli kapalı alan ve 45 araçlık açık alan; ücretlendirme tamamen ücretsiz.
  • Merkez Park Meydan: Toplam 193 araçlık kapasite; yine ücretsiz hizmet verilmekte.
  • Belediye Ek Hizmet Binası Altı: 65 araç kapasiteli kapalı alan; saatlik 30 TL, aşan her saat için 10 TL, günlük 100 TL ve aylık 800 TL (otomobil için), 500 TL (motosiklet için).
  • Royal Hotel: 360 araç kapasitesi; 20 TL saatlik, aşan her saat için 10 TL, günlük 120 TL ve aylık 1000 TL (otomobil için), 900 TL (motosiklet için).
  • Mehmet Çıracı Otoparkı: 70 araç kapasitesi; saatlik 30 TL, aşan saat için 10 TL, günlük 100 TL ve aylık 1000 TL (otomobil için), 700 TL (motosiklet için).

Bunların dışında İnegöl AVM, Mer-Pa ve birçok açık hava otoparkında da ücretsiz park hizmeti sunuluyor. Ayrıca, İnegöl Belediyesi tarafından 143 farklı noktada mahalle otoparkları da hizmete açılarak toplamda 6 bin araçlık ek kapasite sağlanmış durumda.

Vatandaş Ceza İstiyor!

Özellikle Bankalar Caddesi ve Atatürk Bulvarı'na yakın birçok otopark olmasına rağmen hala bu caddelerde çift sıra parklanma yapan araçların olması gözden kaçmıyor. Bu durumdan şikayetçi olan esnaf ve vatandaşlar trafik denetimi yapan polis ve zabıtanın bu tür araçlara gerekli cezai işlemin uygulanmasını istiyor. 

Otopark Ücretleri

Otopark Ücretleri 2

Kaynak: Haber Merkezi