Depremle İlgili Yürütülen Çalışmalar ve Alınan Önlemler Tartışıldı İYİ Parti'den Meclis Üyesi Dursun Öztürkoğlu, belediye meclisindeki konuşmasında, deprem sonrası bölgeye yapılan ziyaretler ve İnegöl'ün deprem riski konusunda yürütülen ortak çalışmalar hakkında bilgi istedi. Öztürkoğlu, yapılan çalışmaların sonuçları ve alınan önlemler hakkında detaylı bilgilendirilme talebinde bulundu.

Bld 0305 (Custom)

Deprem Riski Taşıyan Yapıların İyileştirilmesi Gerekliliği Vurgulandı Toplantıda, İnegöl'ün yapı stokunun büyük bir bölümünü oluşturan ve deprem riski taşıyan yapıların iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi gerekliliği üzerinde duruldu. Öztürkoğlu, bu yapıların durumunun iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu belirterek, mal ve can güvenliğinin önemine dikkat çekti ve üniversitelerle yapılan çalışmaların sonuçlarının paylaşılmasını istedi.

Genç Gazete İnegöl Alibey Köyü'nün Tarihi, Alibey İsmi Nereden Geliyor (35)

Kentsel Dönüşümün Önemi ve Alınan Tedbirler Belediye Başkanı Alper Taban ise, depremle ilgili hazırlanan bilgilendirici kitapçık, kentsel dönüşüm müdürlüğünün kurulması ve strateji belgesinin hazırlanıp onaylatılması gibi adımlarla, yapı stokunun güncellenmesi ve iyileştirilmesi yönünde önemli adımlar attıklarını ifade etti. Taban, bu sürecin kamu ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirileceğini belirtti.

Bld 0282 (Custom)

Vatandaşların Bilinçlendirilmesine Yönelik Çalışmalar Taban, afet bilinci ve hazırlığı konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemine değinerek, afet çantası hazırlama ve bunun mobil uygulama olarak kullanıma sunulması gibi çalışmaların yapıldığını anlattı. Ayrıca, okullarda afet bilinci konusunda sunumlar yapıldığını ve toplanma yerlerinin bu program aracılığıyla öğrenilebileceğini belirtti.

Otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada Otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada

İnegöl Yonca Kavşaği

Deprem Öncesi İnşa Edilen Yapıların Riskleri Belediye Başkanı, vatandaşlardan gelen "Yapımız sağlam mı?" sorusuna, 1999 öncesi inşa edilen yapıların eski yönetmeliklere tabi olduğunu ve dolayısıyla bu yapıların daha fazla risk taşıdığını belirterek cevap verdi. Ancak panik yaratmaktan kaçınarak, hazırlıkların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Umut Gökdaş