WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan bir okurumuzun verdiği bilgilere göre, İnegöl'de bir kişi, telefonunun Bluetooth'unun açık kalması nedeniyle dolandırıcılar tarafından mağdur edildi. Eşi iş yerinden çıkıp çarşıda işi olduğu için durakta otobüs beklerken telefonunun Bluetooth'u açık kalan kişinin hesabı, dolandırıcı H.B. tarafından boşaltıldı. H.B., mağdurun telefonundaki bir uygulama aracılığıyla 4 partide toplam 20 bin TL'yi kendi hesabına, ardından da kripto hesabına aktardı.

Dolandırıcılığı hemen fark eden mağdur ve eşi, derhal bankaya giderek dekontları alıp karakola başvurdu. Polisler, mağdurun telefonunu incelemek için aldı ve yerine geçici bir telefon verdi. Dolandırıcı, olaydan 3 gün sonra yakalandı. Mahkemenin haftaya başlayacağı öğrenildi.

Avukatlar, dolandırıcının banka çalışanı biriyle iş birliği yapmış olabileceğini belirtti. Ayrıca, H.B.'nin insan kaçakçılığı ve gasp gibi suçlarla da bağlantılı olduğu, eşi ve çocuğunun da bu işlere karıştığı iddia edildi. Dolandırıcıların tarlaları, evleri, arabaları ve motorları olduğu, hesaplarında yüklü miktarda para bulunduğu ifade edildi. Devlet, dolandırıcıların tüm mal varlıklarına el koydu. Çok sayıda kişiyi dolandıran şüpheliler, şu an karakolda mahkemeyi beklediği öğrenildi.

Mağdur okurumuz, “Dolandıran kişi insan kaçakçılığı yapıyormuş ve gaspta varmış. Eşi ve çocuğu da bu dolandırma işinde varmış. Tarlaları, evleri, arabaları, motorları varmış. Hesaplarında yüklü paralar varmış. Devlet hepsini yakaladı, şu an karakolda mahkemeyi bekliyorlar" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ