İnegöl'de Hacı adayları dualarla uğurlandı. İnegöl'de Hacı adayları dualarla uğurlandı.

İnegöl'deki Ahıska Parkı'na yönelik kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda, parkın simgesi olan tabelaya zarar verildi. İnegöl Belediyesi ve Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nden konuya ilişkin açıklamalar peş peşe geldi.

Fatih Mahallesi'nde bulunan ve Ahıska Sürgünü anısına inşa edilen Ahıska Parkı, dün gece kimliği belirsiz şahısların hedefi oldu. Parkın girişinde bulunan ve üzerinde "Ahıska Parkı" yazan tabela, saldırganlar tarafından boya ile silinmeye çalışıldı. 

Olayın duyulmasının ardından Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları, sosyal medya üzerinden olaya tepki gösterdi. "Ahıska adından rahatsız olanlar var herhalde. Yetkililere sesleniyorum kim bu şerefsizliği yaptıysa bir an önce bulunsun ve gerekli ceza verilsin. Ne mutlu Türküm diyene" ifadeleriyle saldırıyı kınadı.

İnegöl Belediyesi, saldırının hemen ardından temizlik işleri ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler, gece boyunca çalışarak parkın tabelasını eski haline getirdi. Ayrıca, saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edilmesi için çalışmaların başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Ahıska Parkı Çirkin Saldırı


Bursa haberleri için TIKLAYIN!

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

WhatsApp kanalımızı BURADAN takip edebilirsiniz!

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son DakikaGüncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Spor haberleri için TIKLAYIN!

Facebook hesabımız: Genç Gazete

İnstagram hesabımız: Genç Gazete

Twitter (X) hesabımız: Genç Gazete

Kaynak: İhsan Kuran