İpekyolu üzerinde bulunuyor

 İnegöl'de, kuruluşunun 100. yılını kutlayan İshakpaşa İlköğretim Okulu, İpekyolu üzerinde bulunan tarihi Ortaköy Kervansarayı'nı yeniden hayata geçirmek için çalışma başlattı. Okulun öğretmenleri, mezunları ve öğrencileri, proje kapsamında kervansarayda bir dizi inceleme gerçekleştirdi.

Genc Gazete Ortakoy Inegol Kervansaray (4) 4 11Zon

Kervansaray 650 yıldır ayakta

Okul müdürü Orhan Erdoğan, proje hakkında bilgi vererek, kervansarayın 650 yıldır ayakta olduğunu ve Osmanlı’nın ilk dönem mimari örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Genc Gazete Ortakoy Inegol Kervansaray (3) 3 11Zon

Tarihe Sahip Çıkalım

“Gelin tarihimize sahip çıkalım. Biz tarihi yapıyı canlandırmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşme yapmak istiyoruz. Bu görüşmelerden olumlu sonuçlar alacağımızı umuyoruz. Bu yapının restorasyon işini başlatabilirsek, yeni yapının hangi amaçla kullanacağı konusunda fikirler de üretilebilir. Bu konuda ilçe halkımızın vereceği destek çok önemli olacak.” - Orhan Erdoğan

Erdoğan, başka bir örneği olan Kurşunlu Kervansarayı'nın şu an yok olduğunu belirterek, Ortaköy Kervansarayı'nın korunması ve canlandırılması için ilçenin desteğinin önemine vurgu yaptı.

Genc Gazete Ortakoy Inegol Kervansaray (2) 2 11Zon

Öğrencilerin Tarihi Katılımı Takdir Topladı

Okulun 100. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında tarihi sorumluluk üstlendiklerini belirten Erdoğan, öğrencilerle birlikte kervansarayın temizlik çalışmalarına katıldı. Bu etkinlik, öğrenciler için hem eğitim hem de tarih bilinci kazandırma açısından büyük önem taşıyor.

İnegöl'de Tarihi yapının yeniden hayata kazandırılması amacıyla başlatılan bu proje, hem kültürel mirasın korunmasına hem de geleceğe aktarılmasına önemli katkılar sağlayacak.

Arşivden haber: 25.05.2006

Kaynak: Genç Gazete arşiv