İŞTE ÖLÜMSÜZ FOTOĞRAF

Kimisi hakkın rahmetine kavuşmuş, kimisi hala yaşıyor, kimisi İnegöl’ün dışında ikamet ediyor.

Genc Gazete Inegol Mazi Ödül Töreni 4

Yılar 1994’ü gösterirken, İnegöl’de başarılı işadamlarına ödül töreni var. Bu resimdekileri herkes tanıyor. Oldukça eskiyen yüzlerin dışında rahmetli olanlarda var.

Şöyle bir sayarsak dönemin Milletvekili Kadri Güçlü, Kaymakam Fethi Yorulmaz, Garnizon Komutanı Fikret Fidan, Emniyet Müdürü Hayrettin Gök, Belediye Başkanı Cemal Arık, Salih Sülek, İsmail Ortakçı, Saim Üdüm, Müftü Yusuf Şahin, Süleyman Atılgan, Erkan Güçlü, Ahmet Can, Alaattin Kırcalı, yanında genç yüzü ile dikkat çeken Salim kaplan, Mehmet Ecertaş, Sedat Canlısoy, rahmetli Bilgin Bilge ve ismini hatırlamadığım birkaç işadamı ve bürokrat var.

Genc Gazete Inegol Mazi Çalgısız Yapamaz Onlar 2 Romanlar

ÇALGISIZ YAPAMAZ ONLAR

İnegöl’deki düğün derneklerin gözbebeği olan romanlarımızın bu fotoğrafı da yaklaşık  12 yıllık, baksanıza sanırım bir İnegölspor maçının ardından amigolar Mehmet Canalp, Metin İncebay, Çetin Yedikarşler, davullar çalıyor, klarnetler kulaklara üfleniyor, fotoğrafı da çeken sanırım Sadullah Organ yada kardeşi Zekeriya Organ ne kadar mutlular baksanıza, keşkem hep öyle olsa  insanlarımız yüzleri gülse mutlu olsalar.

Genc Gazete Inegol Mazi Demirspor 3 11Zon

DEMİRSPOR DİLLERDEN DÜŞMEYEN KULÜBÜMÜZ

Sporseverlerin  bildiği gibi İnegölspor’un oluşmasında en büyük payı olan kulüplerden biri olan siyah-beyaz renkleriyle Beşiktaşlılar’ın takımı diye anılan Demirspor, 1981-82 yıllarında çekilen sezon öncesi bir fotoğraf kimler yok ki bu resimde:

(Tektek)Fikret Gençsoy, yanında rügarın oğlu Rıfat Sorguç,yanında rahmetli kaleci Ceddin abi, yanında sırasıyla Şeref, (Taktak) Fikret,Metin İncebay, Bahattin,(Kılıç Nakliyat)Hakkı Karaman, (Aşık)Mehmet İncebay,arkasında bakan Rafet Sorguç, oturanlar (Keso)İhsan Atan, yanında Ömer Fergana, Fikret Narin, Kuyumcu Kani Kont’un abisi Avni Kont, rahmetli Menderes, Selçuk,  Bahattin, Ömer Kavukçu,

Yerde oturanlara barksanız iyi tanıyacaksınız bendeniz İbrahim Gürbaş körpe zamanlarım, yanımda yatan Arnavut Halil abi, hey gidi günler hey bu fotoğrafları bana Metin İncebay getirdi. Kendisine teşekkür ediyorum, hiç Demirspor’da oynarken resmim yoktu oda oldu.

Genc Gazete Inegol Mazi Bu Kadro Her Yerde Yok 1 11Zon

BU KADRO HERYERDE YOK

İnegölspor amatör takımının en şaşalı günleri yaklaşık 13 -14 yılık bir resim kimler yok ki şuna sağdan sola isimleri sıralayalım:

Yakup, Ergin, Ersin, Serdar, Ayhan, Murat,oturanlar sağdan sola rahmetli Ali, Soner, Osman, Tuncay ve İnanç, bu isimlerden Galatasaray da oynayan Ayhan, Vestel Manisalı İnanç, Beşiktaş’tan ayrılıp Kurtuluşspor’da  futbol hayatına devam eden Osman, Gaziantepspor’da ve çeşitli takımlara oynayan Ersin, Kaleci Murat, Tuncay Ergin profesyonel olarak İnegöl’ün ismini yurtiçi ve yurt dışında duyurdu.

Kendilerine teşekkür ederiz. Bu fotoğraf her şeyi anlatıyor öyle değil mi?

Hazırlayan: İbrahim Gürbaş

Kaynak: Genç Gazete arşiv