Gözlerinizi kapattığınızda telefonunuz çalar ve bir deprem haberi alırsanız ne yapardınız? İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (INDAK), 270 gönüllüsüne tam da bu senaryoyu yaşatarak gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirdi. Pazar gecesi saat 02.00'de başlayan tatbikat, gerçek bir afet anında neler yapılması gerektiğini pekiştirmek amacı taşıyor.

Genç Gazete İndak'tan Gece Yarısı Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı1

Bütün üyelere, gerçeği aratmayan bir SMS ile bilgi verildi: "BU BİR TATBİKAT MESAJİDİR, gerçek değildir. Tokat Erbaa merkezli 7,4 şiddetinde deprem meydana geldi. 03.00 e kadar Kültürpark Spor Salonu karşısındaki turuncu INDAK konteynerinde kişisel çantamızla toplanıyoruz. Telefon zincirinde sizden sonraki kişiyi arayınız." Bu mesajla birlikte, gece yarısı yataklarından kalkan 123 gönüllü, belirlenen noktada toplandı.

Genç Gazete İndak'tan Gece Yarısı Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı3

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

İNDAK Dernek Başkanı Ömer Gürkan, "Afet durumlarında hazır olmak ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek için düzenlediğimiz bu tatbikatta, üyelerimize pratik bilgiler kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Genç Gazete İndak'tan Gece Yarısı Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı5

Tatbikatın sonunda dernek başkanı Ömer Gürkan, üyelerin gösterdiği ilgiden ve katılımdan memnuniyetini dile getirerek şu sözleri sarf etti;

"Üyelerimizin bu tatbikata gösterdiği yoğun ilgi bizi memnun etti. Afet durumlarında hazır olmanın önemini vurgulamak adına düzenlediğimiz bu etkinlik, üyelerimizin pratik becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu. Umarız ki bu tatbikat sayesinde gerçek bir afet durumunda daha etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebiliriz" şeklinde konuştu.

Genç Gazete İndak'tan Gece Yarısı Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı11

Arama Kurtarma Derneği, üyelerine yönelik düzenlediğimiz bu tatbikatla afetlere karşı hazırlıklı olmayı ve etkili müdahale stratejileri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Gerçek bir afet anında ne kadar hazırız? Bu tatbikat, herkes için bir öz değerlendirme fırsatı sundu.

Genç Gazete İndak'tan Gece Yarısı Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı6

Genç Gazete İndak'tan Gece Yarısı Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı8

I M G 1523

Genç Gazete İndak'tan Gece Yarısı Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı10

Muhabir: Abdullah Argun