İşte, İnegöl eğitim dünyasının gizli kahramanlarından birinin hikayesi.

ahmet canguloglu (18)

Genç Bir Öğretmenden Eğitim Duayenine

ahmet canguloglu (14)

1951 İnegöl doğumlu olan Ahmet Cangüloğlu, ilk ve orta öğretimini memleketinde tamamladıktan sonra 1971 yılında Çanakkale Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu.

ahmet canguloglu (13)

Kars'ın Digor ilçesinde üç yıl görev yaptıktan sonra, Bursa Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nde yükseköğrenim gördü.

ahmet canguloglu (12)

Ardından Bartın ve Hatay'da öğretmenlik yaparak eğitim alanında adım adım ilerledi.

ahmet canguloglu (22)

Eğitimde Çığır Açan Yıllar

1987 yılına kadar İnegöl Kız Meslek Lisesi'nde ve sonrasında Sinanbey Ortaokulu'nda görev alan Cangüloğlu, 1990 yılında Anadolu Üniversitesi'nden de mezun oldu.

ahmet canguloglu (23)

Turgutalp Anadolu Lisesi'nde tarih öğretmeni olarak başladığı kariyer yolculuğuna, okulun müdür yardımcısı olarak devam etti.

ahmet canguloglu (25)

İdarecilikte Zirveye Yolculuk

ahmet canguloglu (2)

1997 ve 1999 yılları arasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini tedviren yürüttükten sonra, Turgutalp Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yaptığı 2000 yılında emekliye ayrıldı.

ahmet canguloglu (3)

Ancak eğitime olan tutkusu onu durdurmadı; Özel Altın Nesil İlkokulları'nda Kurucu Kolej Müdürü olarak 2005 yılına kadar eğitim sektörüne katkıda bulundu.

ahmet canguloglu (16)

Sosyal Hayatta Aktif Bir Yaşam

ahmet canguloglu (5)

Cangüloğlu, eğitim alanındaki başarılarıyla sınırlı kalmayıp, 1992 yılında Türk Kamu-Sen İnegöl Şubesi ve 1977 yılında İnegöl Gençlergücü Spor Kulübü'nün Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliğini üstlendi.

ahmet canguloglu (6)

İnegöl’de Yarım Asırlık Şanlı Mücadele “Kurtuluşspor” Sergisi Açıldı İnegöl’de Yarım Asırlık Şanlı Mücadele “Kurtuluşspor” Sergisi Açıldı

Aydınlar Ocağı İnegöl Şubesi'nde 2. Başkanlık ve İnegöl Tarihi Mehteri Yaşatma Derneği'nde yönetim kurulu üyeliği yaparak sosyal hayatta da aktif roller üstlendi.

ahmet canguloglu (7)

"Hayatın Her Rengi Çayyaka(Bedre)" adlı kitabıyla da yazarlık yönünü gösteren Cangüloğlu, eğitim ve sosyal yaşama dair zengin deneyimlerini paylaşıyor.

ahmet canguloglu (8)

Şimdi ise İnegöl'de sakin bir hayat süren Ahmet Cangüloğlu, geride bıraktığı zengin mirasıyla yeni nesillere ilham vermeye devam ediyor.

ahmet canguloglu (10)

ahmet canguloglu (11)

ahmet canguloglu (15)

ahmet canguloglu (17)

ahmet canguloglu (19)

ahmet canguloglu (20)

ahmet canguloglu (21)

ahmet canguloglu (26)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR