İnegöl AK Parti’de  Alper Taban ile yola devam kararı verildikten sonra Belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de merak edilir oldu.

Ulaştığımız kulis bilgilerine göre Bursa Milletvekili Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere yerel parti kurmayları listelerle bizzat ilgileniyor. Milletvekili Ayhan Salman'ın düşünülen isimlerle bizzat görüştüğü öğrenildi.

Sürpriz isimler var

Bu süreçte Parti içindeki yönetim kadrosu belirlenirken, sürpriz isimlerin listeye dahil olduğu öğrenildi.

Görünen şu ki; İnegöl Ak Parti oluşturacağı Belediye Meclisi listesi ile tüm camia ve dengeleri dikkate almaya çalışıyor.

Parti içinde Alper Taban ismiyle ilgili eleştiride bulunan muhalefet kanadın da bu listeyle desteğinin hedeflendiği öğrenildi.

alper taban-1

Öne Çıkan İsimler 

AK Parti’de dikkat çeken bir isim olan Hasan Aydın, beklenmedik bir şekilde listeye alındı. 2014 yılında Alinur Aktaş’a rakip olan Aydın’ın, şimdi başkan yardımcısı olabileceği konuşuluyor.

 Mehmet Akif Kılıç'ın da, eski il genel meclis üyesi ve Ayhan Salman’ın yönetiminde yer almış bir isim olarak tekrar listeye gireceği konuşuluyor.

Süleyman Yılmaz gibi tecrübeli isimlerin de listede olduğu öğrenildi.

Siyasi kulislerde heyecan uyandıran isimlerden biri de çarşının sevilen esnafı Necmettin Çamlıdere. Çamlıdere'ye de Meclis üyeliği için teklif götürüldüğü öğrenildi.

MHP'nin listesine hangi isimler girecek?

İnegöl’deki seçim dinamiklerini belirleyen bir diğer faktör ise MHP’nin rolü. MHP’nin listesinde yer alacak isimlerin, AK Parti’nin stratejisini nasıl etkileyeceği merak konusu. MHP'den 10 ismin en az 8 tanesinin seçilecek sırada yer alacağı öğrenildi.

Meclis Üyeleri Listesi Belli Olmaya Başladı

Sürpriz isimlerin yer aldığı listeler, İnegöl halkında ve parti tabanında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Özellikle Hasan Aydın ve Mehmet Akif Kılıç gibi partideki dengeleri değiştirebilir. 

Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde

İşte siyasi kulislerde meclis üyeliği için ismi geçenler:


Hasan Aydın
Mehmet Akif Kılıç
Necmettin Çamlıdere
Süleyman Yılmaz
Fevzi Dülger
Ali Toprak
Selim Emre Aydın
Ömer Faruk Baştürk
Seçil Baştar
İhsan Alper Alaaddinoğlu
Hatice Tuna
Melih Ateş
Ayhan Güleç
Mehmet Sargın
Cemal Aktürk

Fevzi Dülger, Melih Ateş, Hasan Aydın, Mehmet Akif Kılıç isimlerinin kontenjan listede yer alacağı öğrenildi. Bu liste Belediyede yeni başkan yardımcılarının tespitinde de pusula olacak.

Editör: Özkan Duran