Peki, bu sene İmam Hatip Okullarını ve yöneticilerini neler bekliyor? Sizleri bu sorunun cevabı için detaylara davet ediyoruz.

imam hatip ihl ihmed (5)

İHMED'den İmam Hatip Okullarına Ziyaret

Yeni eğitim öğretim yılının startını vermesiyle, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) İnegöl'deki İmam Hatip Okullarını ziyaret etti. Okul müdürleri ve öğretmenlerle gerçekleştirilen bu ziyaretlerle, eğitimde daha nitelikli ve daha etkili sonuçlar almak adına fikir alışverişinde bulunuldu.

imam hatip ihl ihmed (1)

Başkan Ahmet TAŞTAN'dan Açıklamalar

İHMED Başkanı ve aynı zamanda Edebiyat öğretmeni olan Ahmet TAŞTAN, İmam Hatip Okullarının İnegöl'deki durumu hakkında bilgilendirmede bulundu:

“İnegöl’de vakti zamanında hayırseverlerin gayretleri ile halk tarafından kurulan İmam Hatip okullarından mezun olanlar, büyüklerinin hizmetini devam ettirmek adına bir dernek kurmuştu. İmam Hatipler Derneği, kurulduğu günden bu yana mezunlar ve öğrenciler arasındaki irtibatı sağlamak istemiştir."

imam hatip ihl ihmed (3)

Dernekten Yenilikçi Adımlar

İHMED, bu yıl mezuniyet iftarları düzenleyerek mezuniyet pilavlarını daha anlamlı kılma amacında. Ayrıca, önceki yıllarda düzenlenen futbol turnuvasının yanı sıra, bu sene satranç ve masa tenisi gibi farklı turnuvaları da öğrencilere sunmayı planlıyor.

imam hatip ihl ihmed (4)

Tenefüste ilahi dinletti diye şikayetçi oldular

İHMED, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Doğru'ya yaptığı ziyaretle başladığı İmam Hatipli müdür ziyaretlerini devam ettiriyor. İHMED, Altıeylül Ortaokulu Müdürü Mehmet Akif Bakiler'in  mevlit kandili sebebiyle tenefüste Arapça ilahi dinlettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karşı desteklerini belirtti. Kutlu Doğum vesilesi ile okulda tenefüste çalınan ilahinin Maher Zain tarafından seslendirilen Türkçe bir ilahi olduğu öğrenildi. İlahiden rahatsız olan bir partinin ilçe başkanı ilahiyi Arapça zannetmiş.

imam hatip ihl ihmed (7)

“Müslüman bir ülkede bu tür şikayetlerin maksadını aştığını ifade ettik. Sosyal ve kültürel doku yayınları rahatsız edici bu tür tutumları kınadığımızı ifade ettik."

İHMED başkanı Ahmet Taştan, inançlı ve ahlaklı bir neslin yetişmesi için gönüllülük esasıyla her türlü çalışmayı sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

imam hatip ihl ihmed (6)

Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR