Emniyet teşkilatında gözler 17 Eylül Perşembe günü yayımlanması beklenen Cumhurbaşkanlığı kararnamesine çevrildi. İl emniyet müdürlüklerinde yapılması beklenen değişikliklerle ilgili kulislerde hareketlilik yaşanıyor.
İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında görev değişiklikleri yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 17 Eylül Perşembe günü açıklanması bekleniyor.
İl emniyet müdürlüklerine yönelik atama ve görev değişikliklerinin yer alabileceği kararnameyle ilgili henüz resmi bir liste yayımlanmadı. Ancak Ankara kulislerinde, birçok ilin emniyet müdürünün değişebileceği yönündeki beklenti gündeme geldi.
Gözler Cumhurbaşkanlığı kararında
Atama kararının yayımlanması halinde hangi illerde değişiklik yapılacağı ve mevcut emniyet müdürlerinin hangi görevlere atanacağı belli olacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde şu ana kadar 17 Eylül 2026 tarihli yeni bir il emniyet müdürü atama listesi yayımlanmış değil.
Emniyet Genel Müdürlüğü yam liste açıklanır açıklanmaz duyurulacak
Kararnamenin yayımlanması halinde görev yeri değişen il emniyet müdürlerinin isimleri kamuoyuyla paylaşılacak. Atamaların Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte mevcut görev süreleri ve yeni görev yerleri de netlik kazanacak.
Not: Bu haber, kararname yayımlanmadan önceki beklentilere dayanmaktadır. Resmi atama listesi açıklanmadığı sürece isimler kesinleşmiş kabul edilmemelidir.





