Ömer Osman Çağlayan Kimdir?

1934 yılında Bulgaristan'ın Mestanlı bölgesinde dünyaya gelen Çağlayan, zorlu bir çocukluk geçirdi. Mobilyacılık öğrenerek başladığı meslek hayatını Türkiye'ye göç ettikten sonra İnegöl'de sürdürdü.

Ömer Osman Caglayan (1)

İnegöl'de Bir Dönemin Tanığı

1969 yılına kadar İnegöl'de mobilyacılık yaparak İnegöl mobilyacılığının ikinci kuşak ustaları arasında yerini aldı. 1965 yılında İnegöl Mobilyacılar Odası'nın kurucuları arasında bulundu.

Ömer Osman Caglayan (6)X

Eğitime Katkıları

Çocukları Hasan ve Haldun Çağlayan, Bursa Valiliği ile iş birliği yaparak zihinsel engelli çocuklar için bir Özel Eğitim Merkezi ve Ortaokulu kurdu. Bu okullara babalarının adı verilerek, onun adı eğitim alanında yaşatılmaya devam etti.

Ömer Osman Caglayan (5)

"Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır." - Ömer Osman Çağlayan

Ömer Osman Caglayan (3)

Ömer Osman Çağlayan'ın Mirası

Ömer Osman Caglayan (9)

Ömer Osman Çağlayan, İnegöl'de vefat etti ancak onun adını taşıyan okullar ve eğitime katkıları sayesinde anısı hala yaşatılmakta. Onun hayatı, yeni nesiller için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Ömer Osman Caglayan (2)

İnegöl’de Yarım Asırlık Şanlı Mücadele “Kurtuluşspor” Sergisi Açıldı İnegöl’de Yarım Asırlık Şanlı Mücadele “Kurtuluşspor” Sergisi Açıldı

08 Kasım 2023 tarihinde vefat etti.

İnegöl Eşrafının değerli amcası, Hasan ve Haldun Çağlayan’ın babaları, Halil Şekerci’nin kayınpederi; sanayi eşrafından Ömer Osman Çağlayan'ın Cenazesi 09 Kasım 2023 (perşembe) öğle Namazını müteakip Yeniceköy mahallesi Mehmet Çağlayan camiinden alınarak, Orhaniye mezarlığına defnedildi.

Ömer Osman Caglayan (8)

Ömer Osman Caglayan (10)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR