Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı

Yaklaşık 500 bin nüfusu olan bu ülkedeki insanların çoğu çifte pasaport taşıyor. Moldova ve Rusya arası bir kültüre sahip bölgede ekonomik durum kötü olduğu için,buraya her sene Rusya Federasyonu’ndan 1 milyar dolar yardım fonu geliyor. Halkın çoğunluğu Rusya’ya bağlanmak ve uluslararası olarak ülkelerinin tanınmasını istiyor ancak ülkenin Rusya ile karasal sınır bağlantısı yok. Ayrıca ülkede Avrupa ve Moldova yanlısı insanlar da mevcut.

Transdinyester’i hiçbir ülke tanımıyor. Ancak bu ülke Rusya’ya katılmak istiyor.

Transdinyester Moldova’dan ayrılan bir bölge ve Ukrayna’ya sınırı bulunuyor. Hukuki olarak aslında Moldova’nın bir parçası. De facto bölgesi ayrılıkçı olduğu için yaklaşık 20 yıldır kendi kanunlarına göre yönetiliyor.

Yarım milyon nüfusun yaklaşık 200 bin kadarı Rusya pasaportu taşıyor

TSTrandisyester0012

Ülkenin Rusya korumasında ve desteğinde olması ülkede Rus askerlerini de oldukça olağan hale getirmektedir. Ülkenin bayrağı SSCB döneminden kalma bir bayrak. Sovyetler döneminde sosyalist cumhuriyete bağlı her bir cumhuriyet, farklı bayraklarla temsil ediliyordu. Bu bayrakların ortak noktası ise bayraklarda yer alan orak çekiçti. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Moldova ile kendini yakın görmeyen Transdinyester bölgesi, Moldova’ya bağlanmadığı gibi bayrağını da değiştirmemiştir. Kendilerini Romanya’ya yakın hisseden ve büyük çoğunluğu da Romence konuşan Moldova’ın aksine, Transdinyester halkının tamamı Rusça konuşmakta ve Rus alfabesi kullanmaktadır. Ülkeye girdiğiniz anda zaten bu fark çok açık bir şekilde görülür. Bina yapıları, geniş ceddeler, Kiril alfabesi, Rusça konuşanların yoğunluğu, Lenin heykelleri, Sovyet döneminden kalma büyük devlet binaları ve Lenin, Marks, Clara Zetkin gibi cadde ve sokak isimleri insana Moldova dışında başka bir yerde olduğunu fazlasıyla hissettirebiliyor.

Editör: Tamer Ekimci