İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram, pandemi nedeniyle taşınan yolcu sayısında ortalama %60 oranında bir düşüş yaşandığını ve halk otobüsü esnafının maddi anlamda çok zor günler geçirdiğini söyledi.

1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!

Buna rağmen tüm iyi niyet ve özveri ile çalışılmaya devam edilerek seferlerin aksatılmadığını aktaran Bayram, "Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Pandemi sebebiyle büyük oranda düşen yolcu sayılarına rağmen hat seferlerinde tur eksiltilmesine gidilmedi. Aksine yolcuların temaslardan kaçınabilmesi adına ek seferler konuldu. Araçlarda bulunan el dezenfekten makineleri vasıtasıyla hem yolcularımızın hem de araçlarımızın hijyenini en üst seviyelerde tutuyoruz. El dezenfektanlarını hem biniş hem de inişleri esnasında vatandaşlarımız mutlaka kullansın. Vatandaşlarımız otobüsleri gönül rahatlığı ile kullanabilir." dedi.

Araçlara ayakta en fazla 12 yolcu alındığını belirten Bayram, "Belirlenen sayıdan fazla yolcu alımı yasak. Ayakta 12 olan yolcu sayısından fazla yolcunun araca binmesi halinde ve inmemekte direttiği bir durum olduğunda 155 aranarak emniyet ekiplerinden yardım istenecek. Araç kesinlikle hareket ettirilmeyecek. Sabah ve akşam yoğun saatlerde denetleme ekiplerimiz sahada."

"Herhangi bir aksama olmaması adına yedek araçlarımız hazır bekletiliyor. Turlar hızlandırılarak gerekli takviyeler yapılıyor. Maskesiz yolcuların araçlara binişleri kesinlikle yasak. Araçlarımızda çalışan şoför arkadaşlarımızı zor durumda bırakmamaları ve diğer yolculara saygısızlık olmaması adına bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Araca maske ile binen yolcularımız ise araç içerisinde kesinlikle maskelerini çıkarmasın" diye konuştu.