Mer-Pa Pazaryerinde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Programda görevli hocalar tarafından ilahiler ve kasideler seslendirildi, dualar edildi.

Programda konuşan İlçe Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Atan, "Bizim hayatımızın kendisi yolculuk ama hac yolculuğu Cenab-ı Allah katında Kuran-ı Kerim'deki davetine icabet etmek. Tatmayan bilmez kabilinden hem görevli olarak hem de normal hac ve umre yapan bir kardeşiniz olarak gerçekten tatmayan bilmez olan bir ibadet. İnegöl'de 180 kardeşimiz hacı yapıyor. Bugünde 120 hacı kardeşimizi uğurlayacağız inşallah. Bu hacı kayıtları kuraya tabidir. Vatandaşlarımız geliyor, her sene kura bitiminden sonra hacılığı çıkmadığı zaman o üzüntüleri gözlerinden, sözlerinden kırgınlığını görüyoruz. Türkiye'de 1 milyon 800 yüz bin hacı kayıtlı. Bursa'da 99 bin hacı kayıtlı. 99 bin hacı içinden ise İnegöl'den 8 bin hacı kayıtlı. Bu 8 bin hacının içerisinde bu sene sadece bin 700 hacı kaydettik. Peki Türkiye Cumhuriyetimize ayrılan kontenjan miktarı 85 bin. 1 milyon 800 bin hacının içerisinde gidecek hacı sayısı 85 bin. Hacı adayı kardeşlerimize de Cenabı Allah en yakın zamanda lütfeylesin diyorum. Rabbim yolculuklarımızı hayırlı mübarek eylesin" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise, "Allah nasip etmedi, henüz bende gidemedim. Yazıldım ama kuralardan henüz çıkmadı. Ne mutlu sizlere. İnşallah gideceksiniz beraber yürüyeceksiniz. Dualarınızı, ibadetlerinizi yapacaksınız. Ondan sonra da inşallah tekrar geriye geleceksiniz. Bizler de elimizden geldiğince ziyaret etmeye çalışacağız sizleri. Ben çok kısaca sadece Allah kabul etsin demek için geldim. Rabbim haccınızı kabul etsin. Tüm ibadetlerinizi şimdiden kabul etsin. İnşallah hayırlısıyla gidin gelin" şeklinde konuştu.

Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi? Sakal bırakmak sevap mı? Sakalını kesen günaha girer mi?

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası 120 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı.