Bursa İl Müftülüğü ile Hulu Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği organizasyon çerçevesinde İnegöl'e gelen 29 gence, 6 ay içerisinde Müslümanlık ve Kur'an-ı Kerim'in okunuşu öğretilecektir.

İşte arşivden haberimiz:

İslamiyeti öğrenmek için Gürcistan’dan geldiler

29 Gürcü genç, İslam dinini öğrenmek amacıyla Gürcistan'ın Hulu kentinden İnegöl'e geldi. İlçeye yapılan bu özel organizasyon, Müslümanlık ve Kur'an-ı Kerim öğretimi üzerine odaklanacak ve 6 ay sürecek.

Gençler İnegöl'e Geldi ve İlk Adımlarını Attılar

İlçe Ziyareti ve Sağlık Kontrolü

İlçeye gelen gençler, öncelikle İnegöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra İnegöl Yatılı Kuran Kursu'na yerleştirildiler ve burada kendilerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye meclis üyeleri ve Müftü Sıddık Kuyumcu tarafından ziyarette bulunuldu.

Gürcü Gencler Islam Gurcu (1)

35 Ülkeden 250 Alıcı! İnegöl'e Yeni Mobilya Festivali 35 Ülkeden 250 Alıcı! İnegöl'e Yeni Mobilya Festivali
Belediye Başkanı Aktaş, Gürcü gençlere sıkıntıları ve ihtiyaçları olup olmadığını sordu ve belediye olarak her türlü yardımı yapacaklarını belirtti.

     Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram'ın tercümanlık yaptığı ziyarette Gürcü gençlere, sıkıntıları ve ihtiyaçları olup olmadığını soran Aktaş, belediye olarak her konuda yardım olacaklarını söyledi.
     Aktaş, başka bir dine mensup olan gençlerin, İslam dinini öğrenmek istemeleri ve bunun için Türkiye'ye gelmelerinden son derece mutlu olduklarını belirterek, ''İnegöl İlçesi, zengin bir kültür mozaiğine sahip. İlçeye, Kafkaslar'dan gelerek yerleşen çok sayıda insan var. Gürcü kardeşlerimizle de buluştuğumuz için ayrıca mutluyuz'' dedi.

Gürcü Gencler Islam Gurcu (2)

Kültürel Çeşitlilik ve İslam Eğitimi

Belediye Başkanı Aktaş, Gürcü gençlerin İslam dinini öğrenmek istemesinden son derece mutlu olduklarını ifade ederek, İnegöl'ün zengin kültürel mozaiği ve Kafkaslar'dan gelen birçok insanın varlığına dikkat çekti. Ayrıca, işadamlarından İnegöl'de kalacak olan gençlere yardımcı olmalarını istedi.

Müftü Kuyumcu ise kurs süresince tüm masrafların İnegöl Müftülüğü tarafından karşılanacağını açıkladı ve gençlerin İslamı öğrenme isteğini memnuniyetle karşıladı.
     Müftü Sıddık Kuyumcu da çoğu fakir ailelere mensup olan çocukların kurs süresince bütün masraflarının İnegöl Müftülüğü'nce karşılanacağını kaydetti.
     Kuyumcu, ''Gençlerin, kilometrelerce uzaklıktan gelerek İslamı öğrenmek istemeleri, memnuniyet verici bir durum. Bu gençler, ülkelerine döndüğü zaman gittikleri yerlerde İslamı anlatarak başkalarının da Müslümanlığı öğrenmesini sağlayacak ve İslam dinine büyük hizmet verecekler'' diye konuştu.

İslam'ı Yayma Görevi

Müftü Kuyumcu, gençlerin uzaklardan gelerek İslamı öğrenme isteğini büyük bir memnuniyetle karşıladığını ve bu gençlerin ülkelerine döndüklerinde İslamı anlatarak diğerlerinin de Müslümanlığı öğrenmesine katkı sağlayacaklarını belirtti. Bu gençlerin İslam dinine büyük hizmetlerde bulunacağını vurguladı.

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK