Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü

Irak ve Suriye'de bulunan ABD askerlerinin konuşlandığı üslere yönelik saldırılar, İran yanlısı Şii silahlı grupların birleşimi olan Irak İslami Direnişi tarafından devam ediyor. Irak'ın batısında bulunan Anbar ilindeki Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü, Irak İslami Direnişi'nin insansız hava aracı (SİHA) saldırısına maruz kaldı.

Irak İslami Direnişi tarafından yapılan açıklamada, Ayn el-Esed üssüne düzenlenen saldırının, Irak ve bölgedeki ABD işgal güçlerine karşı devam eden direnişin bir parçası olduğu vurgulandı. Ayrıca, saldırının Gazze'deki sivil katliamlarına karşı bir yanıt olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Suriye'nin Haseke ve Culan bölgelerinde bulunan ABD üslerine benzer saldırılar düzenlendiği belirtildi. Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD Kasrek üssü ile Culan'daki üsse yönelik SİHA saldırılarıyla, Irak İslami Direnişi'nin bölgesel ölçekteki etkinliğini sürdürdüğü vurgulandı.

Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde meydana geldi. Irak İslami Direnişi'nin açıklamaları, ABD'ye ve İsrail'e karşı bölgesel direnişi vurgulayarak, bölgedeki güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getiriyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK