U19 ekibi haftanın ilk maçında sanayi sentetik çim sahasında Balıkesirspor’u ağırladı. 11’nci dakikada Mehmet Arda Akdeniz ve 29’ncu dakikada Mücahit Tokul’un golleri ile 2-0 öne geçen ekip 47 ve 81’nci dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Yine aynı sahada Balıkesirspor’u ağırlayan İnegölspor U17 ise, 11. dakikada kalesinde gördüğü gol ile 1-0 geriye düştü. 43. Dakikada Oğuz Şakacı’nın golü ile beraberliği yakalayan ekip soyunma odasına 1-1’lik skorla ile girdi. 56. Dakikada 2-1 geriye düşen İnegölspor U17, 70. Dakikada Enes Doğan’ın golü ile sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Ekipler ilk hafta Kafkasspor ile oynadıkları müsabakalardan da beraberliklerle ayrılmıştı. Maçların ardından değerlendirme açıklaması yapan Altyapı Antrenörleri şunları söyledi:

WhatsApp Image 2023-10-17 at 13.03.39

U19 Teknik Sorumlusu Caner Taban, “Sezonun 2. Maçında evimizde Balikesirspor'u konuk ettik. Oyunun genelinde topa sahip olan taraf rakibimizdi. 2. Bölgede kazandığımız topları olumlu kullanarak ilk yarıyı 2-0 önde kapattık. Soyunma odasında 2. yarının ilk 15 dakikasına dikkat çektiysek te maalesef o direnci ortaya koyamadık ve devrenin hemen başında gol yedik. Oyunun devamında skoru koruma düşüncesi kendi oyunumuzu oynamamız engelledi. Buna rağmen goller bulabilecek pozisyonlar yakaladık. Bireysel bir hata sonucu 2. Golü yedik ve avantajımızı koruyamadık. Bu golle maçtan berabere ayrılmış olduk” ifadelerini kullandı.

Bursa Rumelifed'den İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ne Ziyaret Bursa Rumelifed'den İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ne Ziyaret

U17 Teknik Sorumlusu Murat Yakşi, “Oyuna istediğimiz gibi başlayamadık. Maç genelinde hücum ve savunmada doğru oyunu oynamayı başaramadık. Fakat rakibe oyun üstünlüğünü de vermedik. Her iki takımında hatalarının olduğu bir oyun oldu. Bunun neticesinde de maç iki devrede karşılıklı atılan gollerle 2-2 berabere sonuçlandı. Bu anlamda takımımızda eksik gördüğümüz yanlarını geliştirebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Oyunda iki kere geriye düşüp maçı kaybetmemek adına üst düzey mücadelesini sahaya yansıtan, gayretli oynayan futbolcularımı tebrik ederim” dedi.

Editör: Umut Gökdaş