İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen fon soruşturmasında gözaltına alınan 15 şüpheliden 11'i tutuklama, 4'ü ise ev hapsi talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından iletilen raporlar ve yapılan yazılı başvurular doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 31 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli, ifadelerinin alınması için adliyeye sevk edildi.

Fon soruşturmasında 11 kişi için tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin savcılık ifadeleri alındı.

İfade işlemlerinin ardından 11 şüphelinin tutuklanması, 4 şüpheli hakkında ise konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talep edildi.

Şüpheliler, savcılığın taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla mahkemeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 15 şüphelinin isimleri

Soruşturma kapsamında emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen şüphelilerin Çetin Genç, Eren Yeşilyurt, Fadimenur Demir, Gülsüm Doğan, Hakan Avdan, Konuralp Özkan, Metin Kartal Emür, Osman Uçar, Seyit Tahir Özek, Zuhal Topaloğlu, Ahmet Haluk Güner, Mehmet Selim Tunçbilek, Mustafa Terzi, Ümit Yılmaz ve Yasemin Yılmaz olduğu belirtildi.

Şüphelilerin savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından tutuklama ve ev hapsi talepleriyle mahkemeye sevk işlemleri gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında 31 kişi gözaltına alınmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, SPK tarafından gönderilen raporlar ve yapılan yazılı başvurular üzerine inceleme başlatmıştı.

İncelemeler doğrultusunda yürütülen fon soruşturması kapsamında toplam 31 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli hakkında savcılık tarafından tutuklama ve ev hapsi taleplerinde bulunuldu.

Mahkemenin söz konusu taleplere ilişkin vereceği karara dair henüz bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: İHA