Futbolseverlerin merakla beklediği FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın yeni formatı sonunda açıklandı. 2025 yılından itibaren devreye girecek bu yeni sistem, dünya çapında kulüp futbolunun yüzünü değiştirmeye hazırlanıyor. FIFA'nın yaptığı resmi açıklamaya göre, yeni formatta 6 konfederasyondan toplam 32 takım mücadele edecek. Peki, bu büyük değişim futbol dünyasını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

A A 20231217 33208719 33208718 F I F A K U L U P L E R D U N Y A K U P A S I N I N Y E N I F O R M A T I B E L L I O L D U

Yeni Formatın Detayları ve Takım Dağılımı

Formatın Yapısı: Yeni sistemde, takımlar 4'erli olmak üzere 8 gruba ayrılacak. Her takım, grubundaki diğer takımlarla tek maç üzerinden karşılaşacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, sonraki turlarda tek maç eleme usulü ile yollarına devam edecek.

Alex de Souza, Antalyaspor’da Alex de Souza, Antalyaspor’da

Takım Dağılımı ve Katılım Şartları

Kulüplerin kıtalara göre dağılımı şu şekilde olacak: Avrupa'dan 12, Güney Amerika'dan 6, Afrika, Asya, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler'den 4'er ve Okyanusya'dan 1 takım. Ayrıca ev sahibi ülkeden de 1 takım turnuvada yer alacak.

1674034445815 Fifa

FIFA Kıtalararası Kupa'nın Yeni Formatı

FIFA, 2024 Aralık'ında düzenlenecek olan Kıtalararası Kupa için de önemli açıklamalarda bulundu. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu, diğer konfederasyonların play-off turlarını geçen takımlarla finalde karşılaşacak.

Editör: Abdullah Argun