Farklı besinler tercih edilerek hazırlanan hafif ve yormadan bedeni sıcaklarda bu salatalar ile damak tadı yenilenecektir.

Akdeniz Usulü Nohut Salatası:

Yaz ayında en güzel malzemeleri tercih ederek hem lezzetli hem de sağlıklı Nohut ile tatlandırılan bu Salata denenebilir. Akdeniz usulü Nohut Salatası için;

Malzemeler; Küp şeklinde doğranan salatalık, küp şeklinde doğranan domates, taze nane yaprakları, zeytin, haşlanmış Nohut, zeytinyağı ve limon suyu.

Hazırlanması; Haşlanmış olan nohutlar ilk etapta bir salata kasesine alınmalı ardından üzerine küp şeklinde doğranan domates, salatalık ve dilim şeklinde doğranan zeytin ardından taze nane yaprakları eklenmeli son olarak isteğe bağlı tuz limon suyu ve zeytinyağı ilave edildikten sonra karıştırılıp servise sunabiliriz.

Fındıklı Kinoa ve Narenciye Salatası:

"Çilek Abla" daha önce hiç çilek tatmamış çocukları çilekle buluşturdu "Çilek Abla" daha önce hiç çilek tatmamış çocukları çilekle buluşturdu

Hem sağlıklı olan besinleri kullanarak hemde damak şenlendirmek istenirse Narenciye meyveleri ve Kinoa kullanarak güzel bir salata hazırlanabilir.

Malzemeler; Haşlanmış Kinoa, Nar taneleri, Portakal dilimleri, kavrulmuş fındık, doğranmış taze fesleğen yaprakları.

Hazırlanması; Haşlanan Kinoa Salata kasesinin içine koyulur üzerine nar taneleri, portakal dilimleri, kavrulmuş fındık ve doğranmış taze fesleğen yaprakları eklenir isteğe göre tuz, zeytinyağı ve limon suyu ilave edilerek servise sunabiliriz.

Çilekli Roka Salatası:

Rokanın lezzeti çileğin tadı ile birleştiğinde bu sıcaklar da bu Salata vücuda fazla gelmeyecektir.

Malzemeler; 2 su bardağı taze Roka yaprakları, ¼ su bardağı doğranmış ceviz içi, ufalanmış peynir, 1 su bardağı dilimlenmiş çilek, 1 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber.

Hazırlanması; ilk etapta Roka yaprakları yıkandıktan sonra büyük parçalara ayrılarak Salata kasesinin içine koyulur, ardından ise dilim halinde olan çilek, ufalanmış peynir, doğranmış ceviz içi eklenmesi yapıldıktan sonra üzerine isteğe bağlı tuz, zeytinyağı ve sirke ilave edildikten sonra servise sunabiliriz.

Akdeniz Usulü Deniz Mahsulleri Salatası:

Sağlık için oldukça faydalı olan ve yazın en güzel yiyeceklerden faydalı besinler içeren deniz mahsulleri ile bir salata hazırlanabilir.

Malzemeler; 200 gr soyulmuş ve haşlanmış karides, 200 gr midye, 200 gr dilimlenmiş kalamar, ½ ince doğranmış kırmızı soğan, ½ salatalık, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber.

Hazırlanması; Salata kasesinin içine midye, karides, kalamar ve doğranan soğanlar ile Salatalığı alıyoruz. Ayrı bir kap içinde tuz karabiber zeytinyağı ve limon suyu ile bir sosu hazırladıktan sonra Salata kasesinin içine koyduktan sonra bir güzel karıştırıldıktan sonra servise sunabiliriz.

Editör: Fırat Çelik