Fatih’te tarihi Kefevi Camii’nin hemen yanında bulunan metruk binada yangın çıktı. Geçtiğimiz yıllarda ev sahibinin tünel kazdığı ve define aradığı iddia edilen evin yanmasıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Kütahya'da son üç yılda polis tarafından yakalanan şahısların rakamları açıklandı Kütahya'da son üç yılda polis tarafından yakalanan şahısların rakamları açıklandı

Define Arayışı mı Yangına Neden Oldu?

Metruk Evin Define İle İlgili Karanlık Geçmişi

Bölge sakinlerinin ifadelerine göre, yangının çıktığı binada daha önce ev sahibi tarafından tünel kazılarak define arandığına dair iddialar bulunmaktadır. Bu iddialara göre, tünel kazıları cami altına kadar devam etmiş.

Yangının Arkasındaki Gizem

Define arayışlarıyla gündeme gelen evin şimdi de yanması, bölge sakinlerini tedirgin etti. Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ve sağlık ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

“Daha önce burası çok güzel bir mahalleydi. Bina satıldı, birisi aldı kazdı kazdı define aradı. Caminin altına gitti. Sonra tutukladılar. Şimdi viran oldu. Hırsızlar, en son da birisi içinde yaktı. Bizi de yaktı.”

Mahalle sakini Ayşe Bostan, yangının ardında define arayışlarının olabileceği ihtimalini ve yaşadıkları tedirginliği dile getirdi.

Editör: Fırat Çelik