Malzemeler:

- 2 su bardağı nohut (bir gece önceden suda bekletilmiş)

- 1 büyük soğan (dörde bölünmüş)

Enfes Bir Yan Yemeğe Hazır Mısınız? Ağzınızda Eriyen Sarımsaklı Patates Püresi Yapmanın Sırları Enfes Bir Yan Yemeğe Hazır Mısınız? Ağzınızda Eriyen Sarımsaklı Patates Püresi Yapmanın Sırları

- 4 diş sarımsak

- 1 demet taze maydanoz

- 1 demet taze kişniş

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı kişniş tohumu

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 2 yemek kaşığı un

- Tuz ve karabiber

- Kızartmak için bolca sıvı yağ

Falafell Genç Gazetee

Hazırlık Aşaması:

1. Nohutları Hazırlayın: Öncelikle, bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları iyice süzün. Eğer nohutları unutup bekletmediyseniz, üzülmeyin! Konserve nohut da kullanabilirsiniz, ama klasik tarif için kuru nohut kullanmak en iyisi.

2. Malzemeleri Karıştırın: Süzdüğünüz nohutları, soğanı, sarımsakları, maydanozu ve kişnişi mutfak robotuna koyun. Kimyon, kişniş tohumu, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımınız pürüzsüz olmalı ama çok da ezilmiş olmamalı. Hani biraz dişinize gelsin.

3. Un ve Kabartma Tozu: Karışımınıza un ve kabartma tozunu ekleyin. Bu, falafellerinizin dağılmadan güzelce kızarmasını sağlayacak. Karışımı güzelce yoğurun ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

4. Şekil Verme Zamanı: Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin. Toplarınızı biraz yassılaştırarak köfte şekline getirin. İşte falafel toplarınız hazır!

5. Kızartma Aşaması: Büyük bir tavada sıvı yağı ısıtın. Yağ yeterince kızgın olmalı ki falafelleriniz çıtır çıtır olsun. Hazırladığınız falafel toplarını dikkatlice kızgın yağa bırakın ve altın rengi alana kadar kızartın. Her iki tarafı da eşit şekilde kızartmayı unutmayın!

6. Servis Zamanı: Kızaran falafellerinizi kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını süzün. Falafellerinizi sıcak sıcak servis edin. Yanında humus, tahin sosu veya yoğurtlu sos ile birlikte sunabilirsiniz. Ayrıca, lavaş veya pita ekmeği içinde, bolca yeşillik ve domatesle harika bir dürüm yapabilirsiniz.

Bonus: Tahin Sosu Tarifi

Falafelin yanında nefis bir tahin sosu olmadan olmaz! İşte basit bir tarif:

- 1/2 su bardağı tahin

- 1/4 su bardağı limon suyu

- 1-2 diş sarımsak (ezilmiş)

- 1/4 su bardağı su (kıvamını ayarlamak için)

- Tuz

Tüm malzemeleri karıştırın ve kıvamını ayarlamak için su ekleyin. İşte bu kadar basit!

Ve işte, ev yapımı falafelleriniz hazır! Bu lezzetli ve eğlenceli tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ve mutfakta keyifli zamanlar dileriz!

Kaynak: Haber Merkezi