Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bayram öncesinde asgari ücretli işçilere de müjde geldi. Asgari ücretle çalışanlar bayramdan önce bir hayli sevinecek Çünkü bayram ikramiyesi verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı onayladı resmi gazetede yayınlandı. Ödeme miktarını da bu sabah saatlerinde açıklandı. Ödeme tarihi 23 Haziran olarak belirlendi. Tüm işçiler 4.800 TL bayram ikramiyesi alacak. Cumhurbaşkanı talimatıyla harekete geçirdi Cuma günü ödemeler işçilerin hesaplarını aktarılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRETLİYE DE VERİLECEK

Kurban bayramına sayılı günler kala emeklilerin ardından asgari ücretle işçilere de bayram ikramiyesi müjdesi geldi. Bugüne kadar Sadece emekliler için verilen Bayram ikramiyesinin kapsamı genişledi. Cumhurbaşkanı talimatı üzerine artık kamu işçilerine de ikramiye ödemesi yapılacak. Üstelik kamu işçilerine verilecek ikramiye tutarı da 4800 TL olarak belirlendi. Az önce açıklama geldi karar resmi gazetede yayınlandı. Asgari ücretli işçiye bayram ikramiyesi ödeme tarihleri de netleşti. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram ikramiyesi ödenecek hem de tek seferde işçilerin hesabına geçecek.

asgari-ucretliye-bayram-ikramiyesi-2.jpg

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 23 HAZİRAN'DA YATACAK

Emeklilerin aldığından asgari ücretle çalışanlar da bayram ikramiyesi heyecanı yaşıyor. Tarihler verildi asgari ücretliye bayram ikramiyesi 23 Haziran'da ödenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da Resmi açıklama geldi. Asgari ücretlilerin yılda 2 defa ödenen hediye ödemeleri öne çekildi. Yani Bayram öncesinde Ağustos ayında yatması gereken tediye ödemeleri hesaplara geçecek. En az 4.800 TL ödeme yapılacak ancak alınan brüt maaşa göre ödeme miktarı da değişecek. Asgari ücretle çalışanların ilave tediye ödemelerinin ikinci taksiti ise 18 Haziran’da yatacak.

Yani Kurban bayramında emekliler gibi asgari ücretle çalışanlar için de ödemeler hesaplara yatacak. Bayram öncesi tediye ödemesi sadece kamu işçilerini kapsıyor. 700 binden fazla kamu işçisinin brüt maaşına göre ödemeler 4800 TL ile 12.500 TL arasında değişiyor. Kamu işçisine tediye ödemelerinin 23 Haziran'da yapılacağı öğrenildi.

Editör: Fırat Çelik