Ses Tutkunları: Audiophile Dünyasının Keşif Yolculuğu Ses Tutkunları: Audiophile Dünyasının Keşif Yolculuğu

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), 17 eyaletten elde edilen verileri inceleyen CDC araştırmacıları, intihar oranının en yüksek olduğu meslek gruplarını açıkladı.

Erkek vakalara bakıldığında, inşaat işçileri, marangozlar, duvar ustaları ve benzerlerini içeren "inşaat ve madencilik" olduğunu tespit etti. Bu oran her kişi için 53,2'ydi.

Kadınlarda intihar oranının en yüksek olduğu iş kategorisi 100 binde 15,6 ile "sanat, tasarım, eğlence, spor ve medya" oldu. Bu aslında 2012'den 2015'e kadar erkek intiharlarında en büyük sıçramayı (yüzde 47) gören kategoriyle aynı ve illüstrasyon, haber muhabiri ve editörü, dövme ve hatta profesyonel sporculuk gibi işle ilgili işleri de içeriyor.

Aynı dönemde kadın intiharlarında en dramatik artış, barista, şef ve restoran müdürü gibi mesleklerin yer aldığı "yemek hazırlama ve servisle ilgili kategorilerde" meydana geldi. İntihar oranının en düşük olduğu iş kategorileri erkeklerde "eğitim, öğretim ve kütüphane", kadınlarda ise "kurulum, bakım ve onarım" oldu.

Editör: Fırat Çelik