Emekli maaşlarına 4.000 TL ek zam yapılacağı ve bu zammın takviminin belirlendiği açıklandı. Yapılacak bu yeni ek zam, Türkiye'de emekli maaşı alan yaklaşık 17 milyon vatandaşı kapsayacak ve Ocak 2024 zammıyla birlikte emekliler için büyük bir sevinç kaynağı olacak. En düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükselmişti ve şimdi bu ek zamla daha da artacak.

Yapılan bu ek düzenleme ile emeklilere promosyon zammı, bayram ikramiyesi zammı gibi bir dizi avantaj da sunulacak. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli sayısının 17 milyona ulaştığı Türkiye'de, emeklilerin geçim sıkıntılarına çözüm getirilmesi amaçlanıyor. Emekliye yapılacak 4 bin TL'lik seyyanen zamın takvimi netleşirken, en geç 10 Mart'ta uygulanması bekleniyor. Bu zam, TBMM genel kurulunda oylanacak ve kabul edilirse Cumhurbaşkanı'nın imzası ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

Ayrıca, en düşük emekli maaşına da 2.000 TL'lik bir artışın beklendiği ve bu artışın yerel seçimler öncesi en düşük emekli maaşını 12.000 TL'ye yükselteceği ifade ediliyor. Bu kararların Mart ayında peş peşe açıklanması tahmin ediliyor, böylece milyonlarca emekli vatandaş için önemli bir maddi rahatlama sağlanacak.

Editör: Fırat Çelik