SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylık artışı için memur emeklisinin oranı mı yoksa büyüme rakamının refah payı olarak eklenmesi mi tercih edilecek?  SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları, memur emeklisinin altında kalmıştır ve bu konu hükümetin kabine toplantısına taşınacak. İki farklı formül masada bulunuyor.

Formüller Masada

1. Memur Emeklisi Oranı:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, memur emeklileri gibi yüzde 49,25 oranında bir zam yapılması düşünülüyor. Bu, emekliler arasındaki farkı azaltmayı hedefliyor.

2. Refah Payı Eklemesi:

Yüzde 37,57'lik enflasyon farkına, beklenen yüzde 4-4,5 büyüme rakamının refah payı olarak eklenmesi öneriliyor. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam yüzde 41-42 bandına çıkabilir. Ayrıca, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan 11 bin lira civarına çıkarılması da gündemde.

KABİNEDE GÜNDEME GELECEK

Altın Fiyatları Son Durum Ne? 10 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Son Durum Ne? 10 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Önümüzdeki hafta kabinenin toplanması halinde bu konunun toplantıda da gündeme gelebileceği belirtiliyor. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında enflasyon dışında bir zam yapılması ve en düşük emekli aylığının artırılması durumunda, 16 Ocak'ta çalışmalarına başlayacak TBMM'nin ilk gündem maddesinin bu olması bekleniyor.

Editör: Fırat Çelik