8 gün önce maganda kurşunuyla hayatını kaybetti

Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan trajik olay, Anneler Günü'nde acı bir ironiyle gündeme geldi.

Genç Gazete Maganda Kurşunuyla Anneleri Ölen Kardeşler (8)

Maganda kurşunuyla öldürülen kadının katilleri 8 gündür bulanamadı  

8 gün önce maganda kurşunuyla hayatını kaybeden bir annenin çocukları, annelerini kaybetmenin derin üzüntüsü içinde bu özel günü mezar başında geçirdi.

Genç Gazete Maganda Kurşunuyla Anneleri Ölen Kardeşler (9)

Anneler günü'nde yürek burkan ziyaret

4 Nisan sabahı, Hayriye Derin isimli 43 yaşındaki kadın, oğlu Talha'yı yabancı dil kursuna bıraktıktan sonra diğer oğlu Kayra ile evine dönüyordu. Ancak mücahitler Caddesi'nden geçtiği sırada, motosikletli iki saldırganın açtığı ateş sonucu maganda kurşunu Derin'in ensesine isabet etti. Oğlu Kayra'nın gözleri önünde vurulan Derin, bilincini kaybetti ve kontrolsüz bir şekilde yolcu minibüsüne çarptı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Hayriye Derin, o akşam hastanede yaşamını yitirdi.

Genç Gazete Maganda Kurşunuyla Anneleri Ölen Kardeşler (4)

"Ben annesiz kaldım, başkaları annesiz kalmasın"

Hayriye Derin'in eşi Ali Derin ve üç çocuğu, acılarını taze tutarak Anneler Günü'nde mezarı başında toplandı. Hayatının baharında annesiz kalan hukuk fakültesi öğrencisi Burak Derin, "Ben annesiz kaldım, başkaları annesiz kalmasın" diyerek yetkililere seslendi. Oğlu, annesinin katillerinin bulunamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, aynı zamanda yetkililerden olayın üstüne daha fazla gidilmesini istedi.

Genç Gazete Maganda Kurşunuyla Anneleri Ölen Kardeşler (6)

Failler bulunsun

"Giden geri gelmiyor, ama failler bulunursa biraz sevineceğiz. Bu konunun üzerinde daha fazla durulsun, biraz daha fazla özen gösterilsin istiyoruz. Acımız büyük. Bu konuda destek bekliyoruz." - Burak Derin
Genç Gazete Maganda Kurşunuyla Anneleri Ölen Kardeşler (3)
Burak Derin, “Bugün Anneler Günü ve annemiz yanımızda değil. Zor bir durum. Sabredeceğiz. Kardeşlerim içinde zor bir durum. Artık zamanla alışacağız, üstesinden geleceğiz”

Genç Gazete Maganda Kurşunuyla Anneleri Ölen Kardeşler (2)

Kaynak: İHA