Koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde çeşitli önlemler alınırken; İnegöl'deki eczaneler kendi önlemlerini almaya başladı.

Çöl Tozlarıyla Alerjik Rinit ve Astım Şikayetleri Arttı Çöl Tozlarıyla Alerjik Rinit ve Astım Şikayetleri Arttı

Virüsten korunmak için maske ve eldiven takan eczane çalışanları, müşterilerle olan mesafelerini alınan güvenlik önlemleriyle
artırdı.

Bu kapsamda Eczanede çalışanların arkasında durduğu banko üzerine cam koruma alanı yapıldı. Böylece eczaneye gelen müşterilerle çalışanlar arasındaki alanı birbirinden ayırıyor.

Eczane müşterileri de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Eczanede ayrıca 1 metre kuralı da uygulanıyor. Eczaneye gelen müşteriler için oluşturulan bekleme alanındaki koltukların mesafesi 1 metre tutuluyor.

Eczacı Elif Boyrat, korona virüs tedbirleri kapsamında böyle bir uygulama ile hem çalışanlarını hem de müşterilerini bir nebze de olsa koruduklarını ifade etti. Boyrat, önlemin müşteriler tarafından da beğenildiğini belirterek, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

Boyrat, "Eczane içerisinde aldığımız önlemlerin yanında hastalarımızı eczane içerisine almadan dışardan hizmet vermeyle ilgili de odamızdan gelebilecek teblige karşı dış kapılarımızda hazırlıklarımızı elimizden geldiğince gerçekleştirdik." dedi.