Gluten İntoleransı Belirtileri

Aşağıdaki belirtiler gluten hassasiyetinizin olduğunu işaret edebilir:

Sindirim Sorunları

Gluteni yedikten sonra yaşanan sindirim sorunları, hassas olduğunuzun büyük bir işareti olabilir. Bu, gaz, ishal ve kabızlık gibi semptomları içerebilir. Bu belirtilerin ara sıra görülmesi oldukça normaldir ancak bunların her gün görülmesi bir soruna işaret edebilir. Bunların ne zaman ortaya çıktığına dikkat edin, çünkü bunlar gluteni tükettikten sonra her zaman oluyor gibi görünüyorsa, o zaman doktorunuzu görme zamanı gelmiş olabilir.

Şişkinlik

Şişkinlik, gluten intoleransı olanların bir başka yaygın belirtisi olma eğilimindedir. Şişkinlik, yemek yemeyi bitirdikten sonra midenizin gazla dolu veya şişmiş gibi hissetmesidir. Bu aynı zamanda aşırı yemeniz durumunda da meydana gelebilir, bu nedenle gluten sorununun garantisi değildir. Ne kadar yerseniz yiyin, sık sık şişkinlik fark ederseniz, bu gluten intoleransının bir işareti olabilir.

Gluten Hassasiyetine İşaret Ediyor.

Mide Ağrısı

Mide ağrısının gluten intoleransı dışında birçok nedeni olabilir. Ancak bunu diğer gluten intoleransı semptomlarıyla birlikte yaşıyorsanız, bununla ilişkili olabilir. Mide ağrısının her durumda ciddi nedenleri olabilir, bu nedenle her zaman bir doktora danışmak daha iyidir .

Baş Ağrıları

Gluten intoleransının diğer yaygın semptomları baş ağrıları ve bilinç bulanıklığıdır. Beyin bulanıklığı, konsantre olma veya odaklanma zorluğu veya zihinsel netlik eksikliği gibi bilişsel sorunlar yaşadığınız zamandır. Bu tek başına gluten intoleransının kesin bir işareti değildir, ancak bunu diğer semptomlarla birlikte yaşıyorsanız nedeni bu olabilir.

Cilt Sorunları

Gluten intoleransı birçok farklı cilt rahatsızlığına yol açabilir veya bunları şiddetlendirebilir. Cildinizin sık sık kuruduğunu veya döküntülerinin olduğunu fark ederseniz, bu gluten sorunlarının bir işareti olabilir. Veya sedef hastalığı veya egzama semptomlarında bir artış fark ettiyseniz, bununla da bağlantılı olabilir.

Doktorunuza Danışın

Gluten intoleransını belirlemenin ilk adımı, sağlık uzmanınıza danışmaktır. Doktorlar çölyak hastalığı gibi daha ciddi bir durumunuzun olup olmadığını öğrenmek için testler yapabilir. Yukarıdaki semptomlar diğer çeşitli durumlarla da ilişkili olabilir, bu nedenle gluten intoleransı varsaymadan önce diğer nedenleri ekarte etmek ve net bir fikre sahip olmak önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi