5. Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Kaymakam Ali Akça, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve bazı okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından programın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bülent Toplu, "Annelik dünyanın en zahmetli işlerinden olsa gerek bir kere uykusuzluğa tahammül edebilmek, gecenin bir vakti uyandıktan sonra tekrar uyuyabilme becerisini kazanmaktır annelik Gaz çıkarmanın ne kadar mühim bir hadise olduğunun farkına varabilmektir. Annelik önce karnında sonra kollarında hiç yorulmadan ve bıkmadan taşıyabilmektir.

Annelik, ocağın, basamakların, prizlerin ve bıçakların birer potansiyel cani olduklarının farkına varmaktır. Annelik üç günlük bebeğe bakıp da 'ileride nasıl birine aşık olacaksın, endişesini sürekli yaşamaktır'. Annelik konuşmayı, yürümeyi çatal-bıçak kullanmayı sil baştan öğrenmektir. Annelik hastalandığında 'yeter ki iyileşsin de yaramazlık yapsın diye dua etmek: üç gün sonra bu duayı hafızadan silmektir annelik.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

Okulu, dersi, sınavı derken yeniden öğrenci olmaktır annelik. 'Birkaç gün gitsem ve kafayı dinlesem' diye düşünmek önce sonra deliler gibi özlemektir annelik. Ayrı kaldığında üzerinden çıkan kıyafeti koklamaya doyamamaktır annelik... İlk adımlarını attığında sevinçten ağlamak sonra da düşüp bir yerine zarar gelmesin diye peşinden koşmaktır annelik" diye konuştu.

Programda 3. sınıf öğrencisi Sıla Yılmaz Anne adlı şiirini okudu. Ayrıca öğrenciler tarafından Türk Bayraklı bir koreografi yapıldı, bayrağın arka kısmında ise Mustafa Kemal'in annesinin fotoğrafı vardı. Bayrak tamamlandıktan sonra arka kısmının çevrilmesi üzerine gösteri büyük alkış aldı.

Okul öğrencilerinden Sinem Çayır'ın "Sol yanım acıyor anne" adlı şiirini seslendirirken protokol ve davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Program okulun ana sınıfı öğrencileri tarafından yapılan dans gösterisiyle sona erdi.