Nevşehir'de özel bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yapan Tarkan Güney, sıradışı bir başarı hikayesine imza attı. Güney, down sendromlu öğrencisi Ramazan Ünlü'ye, okula gelememesi nedeniyle köyünde kürek sapıyla antrenman yaparak ciritte dünya ikincisi olmasına yardımcı oldu.

sporcu down sendromlu kurek sapi (5)

Fenerbahçe - Kayserispor maçının VAR’ı Claudio Pereira oldu Fenerbahçe - Kayserispor maçının VAR’ı Claudio Pereira oldu

Özel Bir Öğrenci, Özel Bir Öğretmen

Tarkan Güney, 27 yıllık bir beden eğitimi öğretmeni. Son 8 yılda özellikle engelli çocuklarla çalışıyor. Güney'in felsefesi, sporun bu çocukların hayatında önemli bir yere sahip olması gerektiği yönünde. Ramazan ile olan bu özel yolculuk, 6 yıl önce başladı.

sporcu down sendromlu kurek sapi (2)

"27 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Son 8 yıldır da engelli çocuklarımızla birlikte çalışıyorum. Bu özel çocuklarımızın hayatın içinde olabilmeleri için yapmaları gereken en önemli aktivitelerin başında spor geliyor. Ben de bu çocuklarımıza spor yaptırarak hayata daha iyi hazırlarım diye çalışmalarıma devam ediyorum” - Tarkan Güney

sporcu down sendromlu kurek sapi (4)

Başarıya Giden Yol

Ramazan'ın antrenman için köye gelip gitmesinin zorluğu nedeniyle, Tarkan Güney antrenmanları Ramazan'ın köyüne taşıdı. Ekipman eksikliği nedeniyle, cirit atmada kullanılan malzemeler yerine kürek sapı kullanıldı. Bu sıra dışı yöntem, Ramazan'ı Türkiye ve dünya şampiyonalarında önemli başarılara taşıdı.

"Elimizde imkan olmadığı için kürek sapı kullanarak cirit atmaya başladık. Bu çalışmalarımız sonuç verdi ve güzel işler çıkarttık." - Tarkan Güney

sporcu down sendromlu kurek sapi (3)

2024 Hedefi: Down Sendromlu Olimpiyatları

Tarkan Güney ve Ramazan Ünlü'nün hedefi büyük: 2024 yılında Antalya'da yapılacak Down Sendromlu Olimpiyatları. İkilinin bu büyük hedefe ulaşmak için antrenmanlarına devam ettiği belirtiliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR