Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararı Resmi Gazete’de yer aldı. Karara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’na İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.
Prof. Dr. Safi Arpaguş Kimdir?
İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, 1967 yılında Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde dünyaya geldi.

Eğitim ve akademik kariyeri
1985 yılında Gümüşhacıköy İmam-Hatip Lisesi’ni bitiren Arpaguş, 1990’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1992’de aynı fakültede araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1994’te yüksek lisansını, 2001’de doktorasını tamamladı. 2008’de doçent, 2014’te profesör oldu. 2011-2021 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekan yardımcılığı yaptı.

Müftülük görevi ve çalışmaları
15 Ekim 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Arpaguş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de sürdürüyor. İslam Tasavvuf Tarihi, Mevlânâ, Mesnevî ve Mevlevîlik üzerine birçok çalışması bulunuyor. Arpaguş’un yayımlanmış kitap, makale ve tercümeleri arasında “Mevlânâ ve İslâm”, “Mevlevîlik’te Manevî Eğitim”, “Aziz Mahmud Hüdâyi Sohbetler” ve Ahmed Avni Konuk’un 13 ciltlik “Mesnevî-i Şerif Şerhi” öne çıkıyor.





