Gerçek Avukatlar bile şaşkına döndü

Tamirciye "Klimamdan malzeme çalmışsın" dedi kan aktı Tamirciye "Klimamdan malzeme çalmışsın" dedi kan aktı

İsminin ve unvanının dolandırıcılar tarafından kullanıldığını fark eden Avukat Ahmet Haklıgör, yaşananlar karşısında şokunu gizleyemedi. Sahte sosyal medya hesapları üzerinden kurulan kumpaslarla insanların özel fotoğraflarını ele geçiren dolandırıcılar, daha sonra bu kişilere kendilerini mağdurun ailesi olarak tanıtarak tehditler savurdu.

Avukat Haklıgör, dolandırıcıların avukat kisvesi altında para talebinde bulunmalarının ardından mağdurları bilgilendirerek, "Hiçbir avukat tehditle para istemez. Karşılaştığınız bu durumda polise veya en yakın savcılığa başvurun" tavsiyesinde bulundu.

İki Sosyal Medya Uygulaması Reşit Olmayan Kullanıcılar Için Yeni Özellik Getirdi!

"Adıma 8 farklı cep telefonu numarası kullanıp profil oluşturmuşlar ve sahte bir internet sitesi linki eklemişler. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım" - Av. Ahmet Haklıgör
 İş Hukuku Uzmanı Avukat Ahmet Haklıgör, “Sosyal medyadan sahte bir kadın profili oluşturup, tuzağa düşürdükleri kişilerle konuşmaya başlamışlar. O kişiye çıplak fotoğraf gönderip, ondan da göndermesini istemişler. Daha sonra söz konusu hayali kadının abisi ya da babası olduğunu söyleyen kişiler farklı numaralardan tehdit mesajı atmış. ‘Seni öldüreceğim, bulacağım. Kardeşime, kızıma nasıl böyle fotoğraflar atarsın’ diyerek karşı tarafı korkutmuşlar. Bir sonraki gün de avukat görünümünde benim ya da başka bir meslektaşımın adı kullanılarak para istenmiş. Sahte bir şikayet dilekçesi hazırlanmış. Benim adıma 8 farklı cep telefonu numarası kullanıp profil oluşturmuşlar. Profilin alt kısmına ise sahte bir internet sitesi linki eklemişler. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım” diyerek başına gelenleri açıkladı.
“Vatandaşlardan da ricam, bunlara inanmasınlar. Karşısındakilerin gerçek avukat olup olmadığını sorgulasınlar. Bana ulaşanlara durumu anlatıp, arayanların dolandırıcı olduğunu ve kesinlikle para göndermemeleri gerektiğini söylüyorum. Hiçbir avukat tehditle para istemez. Parayı da muhasebecilerine göndermelerini istiyorlar”
Sosyal Medya Aa 1498817

Haklıgör, “Birkaç ay önce bir arkadaşım aradı. Kendisini avukat olarak tanıtan bir kişinin para istediğini söyledi. Ben de numarasını, adını ve soyadını sorguladığımda öyle bir avukatın olmadığını gördüm. Sonra da o numarayı arayıp durumu öğrenmeye çalıştım. O da benim avukatlığımı sorguladı. Ben de baro levhasından sorgulattığı takdirde görebileceğini belirttim. Ardından da beni cep telefonu üzerinden engelledi. Bir süre sonra vatandaşlar beni aramaya başladı. ‘Adınızın olduğu bir mesaj aldık. Para istemişsiniz’ dediler. Ülkenin her yerinden aranmaya başladım. Şu ana kadar bu sebepten dolayı 25 kişi bana ulaştı. Ben de şikayetçi oldum. Dava şu an soruşturma aşamasında” dedi.

İnternet ortamında artan dolandırıcılık vakaları, herkesi dikkatli olmaya ve karşılaşılan her bilgiyi sorgulamaya davet ediyor. Bu tür olaylarda vakit kaybetmeden yetkililere başvurmak, mağduriyetin önlenmesinde kilit role sahiptir.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK