Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, Marmara'dan Doğu Anadolu'ya kadar geniş bir coğrafyada sağanak yağışlar, kuvvetli rüzgarlar ve çeşitli hava olayları bekleniyor. Peki, bu hava koşulları günlük hayatımızı nasıl etkileyecek ve ne tür önlemler almalıyız?

Genç Gazete Hava Durumu 02.03 (3)

Hava Durumu Genel Görünümü

Ülkemizin büyük bir kısmı parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşullarının etkisi altına giriyor. Özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere birçok ilimizde sağanak yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor. Ankara'nın batı kesimleri ile birlikte, Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında da yağışlar bekleniyor.

Genç Gazete Hava Durumu 02.03 (4)

Kuvvetli Rüzgar ve Çığ Uyarısı

Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar (50-70 km/saat) dikkat çekiyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunuluyor.

20 günlük ömrü olan çiçeği bıçakla kestiler 20 günlük ömrü olan çiçeği bıçakla kestiler
Özellikle çığ tehlikesi bulunan bölgelerdeki vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Genç Gazete Hava Durumu 02.03 (1)

Toz Taşınımı ve Sise dikkat!

Marmara ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımı beklenirken, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sisin görüleceği tahmin ediliyor. Bu koşullar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde görüş mesafesini düşürerek trafikte olumsuzluklara yol açabilir.

Önlemler ve Tavsiyeler

Kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve çığ tehlikesi gibi hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. Vatandaşlarımızın olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları ve resmi makamların uyarılarını takip etmeleri önem taşımaktadır.

Genç Gazete Hava Durumu 02.03 (1)-1

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK