6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından bölgede fedakarca hizmet veren Kadın Doğum Uzmanı Opr. Hanife Rana Dural, zorlu şartlarda insanlara yardım etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

Deprem Sonrasında Kahramanmaraş'ta Görev Yapan Kadın Doğum Uzmanı Opr. Hanife Rana Dural'ın İzlenimleri

Depremden sadece 2 hafta sonra Pazarcık Devlet Hastanesi'nde görev yapmaya başlayan Dr. Dural, yaşadığı deneyimleri şu sözlerle paylaştı: "Açıkçası çok etkileyiciydi, nasıl anlatılır bilmiyorum ama oradaki hastaların bize olan ihtiyacını, insanların günlerce çadırda kalmasını, insanların öyle bir durumda yine bize minnet duyup bunu hissettirmeleri çok etkileyiciydi."

Hastaların ihtiyaçlarına odaklanarak mümkün olduğunca yardım etmeye çalışan Dr. Dural, bu sürecin kendisi için çok etkileyici ve güzel bir tecrübe olduğunu vurguladı. Depremden etkilenen bölgede henüz konteynerlerin gelmediğini, bu nedenle hastanede kaldıklarını ve her an bir depremle sarsılabileceklerini belirtti.

Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt

"Yeni Canların Dünyaya Gelmesi Çok Etkileyiciydi"

Dr. Dural, 7. gebeliği olan bir hastaya doğum yaptırdıkları anı paylaşarak, "O bebeği gördükten sonra, depremde insanların ölmesine rağmen yeni canların dünyaya gelmesi çok etkileyiciydi. Birileri evet öldü, belki onun yakınları şu anda hayatta yok ama yeni bir can o bölgede dünyaya geldi ve ben buna şahitlik ettim. Çok etkileyici bir andı" dedi.

1999 Marmara Depremi'ni çocukken İstanbul'da yaşayan Dr. Dural, görevi başındayken bölgede meydana gelen 5.1 şiddetindeki artçı depremi de deneyimlediğini ve o anın insanların yaşadığı çaresizliği anlayabildiğini belirtti.

"Açıkçası Çok Hızlı Koordine Olduk"

Bölgede yaşayan insanlarla iletişimini sürdüren Dr. Dural, yeni yapılan konutlara depremzedelerin yerleşmeye başlaması nedeniyle mutluluk duyduğunu ifade etti. Ayrıca, bölgede görev yapan sağlık ekiplerinin hızlı bir şekilde koordine olduğunu ve herkesin güzel bir ruhla çalıştığını vurgulayarak, "Görevlendirme çıktı ve bir gün sonra oraya uçak bileti ayarlanmıştı. Hızlı bir şekilde, hiç hava alanında beklemeden, sadece sağlıkçılar için, bizim için uçak kalktı. Direk Maraş’a gittik. Sonrasında orada da bizi karşılayan bir ekip vardı. Orada hastanede çalışanlar gerçekten bizi çok güzel karşıladılar. Bütün sağlık personelleri, hemşireler, ATT’ler ve ebeler, herkes çok güzel bir ruhla çalıştı" dedi.

Opr. Hanife Rana Dural, deprem sonrasında gösterdiği özverili hizmetiyle bölgedeki insanlara umut ve destek olmaya devam ediyor.

Editör: İHSAN KURAN