Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina ziyareti öncesinde verdiği röportajda, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak sorunların diyalog yoluyla çözümüne vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a mesaj

Erdoğan, Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan arasındaki farklılıkların diyalog ve karşılıklı iyi niyetle çözülebileceğine inandığını belirtti. Geçen temmuzda başlayan görüşmeler ve güven arttırıcı önlemlerle olumlu bir atmosfer oluşturulduğunu vurgulayan Erdoğan, Atina'daki beşinci Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının, ekonomi, ulaştırma, enerji ve göç gibi sektörlerde işbirliğini geliştirmek için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

MSB: 4 terörist etkisiz halde MSB: 4 terörist etkisiz halde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği desteğine ihtiyaç duyduğu alanlarda işbirliği ile bu yıl halkın verdiği seçim yetkisinin olumlu bir ilerleme sağlanabileceğini dile getirdi. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile yapacakları görüşme öncesinde, "Karşılıklı iyi niyet temelinde diyalog yoluyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur" diyerek dostluk elini uzattı. Erdoğan'ın bu açıklamaları, Türkiye ve Yunanistan arasındaki olumlu yöndeki diyalog ve işbirliği çabalarına vurgu yaparak, bölgesel ilişkilerde olumlu bir atmosferin oluştuğunu gösteriyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57