Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi seçimleri, tüm illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bursa’dan seçilen 11 meclis üyesinden biri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Çiçek oldu. Seçimler, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. CHP'nin oylamaya sunduğu liste, 230'a karşı 237 oy alarak seçimi kazandı.

Seçimde dikkat çeken bir diğer nokta ise, 44 muhalefet belediye meclis üyesinin CHP listesini desteklemesi oldu. İnegöl’den seçilen ikinci meclis üyesi ise Saadet Partisi’nden Fatih Berber oldu.

CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada memnuniyetini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Partimizden Hüseyin Çiçek’in Türkiye Belediyeler Birliği’ne Meclis üyesi seçilmesi bizleri memnun etmiştir, kendisini tebrik ediyorum. Bu seçimde dikkat çeken durum ise, parti üst yönetimlerinden bağımsız olarak da ‘Türkiye İttifakı’ dediğimiz olgu kendini bir kez daha göstermiştir. Muhalefet partilerinin temsilcilerinin doğru kararı verme noktasında ortak hareket etmeleri veya ortak noktada buluşmaları da ayrıca sevindirici bir durumdur. Bu anlamda Demokrat Parti ilçe Başkanı Murat Balakuş ve Saadet Partisi ilçe Başkanı Ahmet Yıldız’a özel teşekkürlerimi sunarım.”

Kaynak: Haber Merkezi