Yeni Aday Kim? Çivril'de Neler Oluyor?

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

CHP Denizli İl Başkanlığı'nın Ocak ayında düzenlediği aday tanıtım toplantısında Çivril için belirlenen Kemal Aslan, beklenmedik bir şekilde adaylıktan çekildi. Parti içi kaynaklara göre, bu karar ilçede daha önce krizlere yol açan bir durumun tekrarlanmaması için alındı.

Genç Gazete Chp, 37 Gün Önce Açıkladığı Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (7)

Kararın Perde Arkası

Kemal Aslan'ın adaylıktan çekilme kararı, ilçede yaşanan tartışma sonrasında genel merkez tarafından alındı. Aslan, durum değerlendirmesi yapmak üzere yol arkadaşları ile bir araya geleceklerini ve izleyecekleri yol haritasını kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Genç Gazete Chp, 37 Gün Önce Açıkladığı Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (6)

CHP'den Resmi Açıklama Bekleniyor

Yaşanan bu önemli değişikliğin ardından CHP İl Başkanlığı ve Çivril İlçe Başkanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. Gözler şimdi parti yönetimine çevrildi.

Genç Gazete Chp, 37 Gün Önce Açıkladığı Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (5)

CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, yeni adayın Semih Dere olduğunu doğruladı. Bu değişiklik, Çivril'deki seçim çalışmalarını nasıl etkileyecek?
Genç Gazete Chp, 37 Gün Önce Açıkladığı Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (2)
Bu değişiklik neden yapıldı?
Yerel kaynaklardan aldığımız habere göre; CHP Çivril’de belediye meclis üyesi adayları ile yapılan toplantı sırasında, belediye başkan adayı Kemal Aslan’ın kontrolünü kaybederek bir meclis üyesi ve iki ilçe yöneticisinin üzerine yürüdüğü, bunun üzerine CHP genel  merkezine şikayet edildiği öğrenildi.

İddialara göre yaklaşık bir aydır sahada sokak sokak gezerek seçim çalışması yürüten CHP Çivril belediye başkan adayı Kemal Aslan, mevcut belediye meclis üyesi Nuri Özen ile partinin ilçe örgütü yönetimindeki iki kişinin üzerine yürüdü.

Bir süre devam eden tartışmanın ardından olayın tutanakla kayıt altına alındığı ve il yönetimine bildirildiği ileri sürüldü. Daha sonra İl Başkanı Ali Osman Horzum, bazı il yöneticileri ve Çivril ilçe başkanının genel merkeze giderek durumu bildirdiği iddia edildi.Genel merkez yetkililerinin Aslan için; ‘Ya adaylıktan çekilsin ya da istifa etsin’ talimatı verdiği, İl Başkanı Ali Osman Horzum’un da bunu adaya tebliğ ettiği öne sürüldü. Kaynak: denizliyeniolay.com

Genç Gazete Chp, 37 Gün Önce Açıkladığı Belediye Başkan Adayını Değiştirdi (1)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK