Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirilen Şehitleri Anma Programının ardından İstaş Kentaş Ortaokulu'nun hazırladığı Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü kutlama programına geçildi.

'ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANITI'

Muhteşem bir kutlama programı hazırlayan okul, misafirlerini okul bahçesine maketten yapılan 'Çanakkale Şehitleri Anıtı' ile karşıladı. Anıtın yanında duran temsili askerler ile İnegöllü şehitlerin mezar taşlarının bulunduğu şehitliğin maketi ilgi gördü.

Kutlama programına katılan protokol üyeleri ile vatandaşları şaşırtan okul yönetimi kutlama programının yapıldığı salona giren konukların yakalarına ise Çanakkale Savaşında şehit olan İnegöllü 141 şehidin isimlerini astı. Bunun yanı sıra Çanakkale'deki şehitlikten getirilen topraklar da konuklara hediye edildi.

MİLLETİNE İNAN

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen program, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Protokol üyeleri, şehit aileleri ve muharip gazileri bir araya getiren kutlama programının açılışında konuşan Okul Müdürü Orhan Erdoğan, "Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin şahadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferinin bir yıl dönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir milletin hayatının tamamı yetiştirmiş olduğu kahramanların ihtişamlarının toplamı demektir."

7 Kamu Bankası, 1 ATM Çatısı Altında Buluştu! 7 Kamu Bankası, 1 ATM Çatısı Altında Buluştu!

"Bu nedenle aziz Türk milleti kendine güven, milletine inan, ezik durma, boynunu bükme Çanakkale'yi unutma. Yahya çavuş da sensin, Seyit Ali Onbaşı da sensin, Anzaklı Ömer de sensin. Kaynaklarımız Türkistan, köklerimiz Söğüt, kollarımız Çanakkale ve gövdemiz Türkiye'dir. Bilesin ki sen bu coğrafyanın kırılmaz kılıcısın. Bilesin ki sen tarihin saplanan okun keskin ucusun. Üç kıtada hatıraların halen yaşıyor. Çanakkale'de dibe yolladığın düşman gemilerinin dumanı henüz dağılmadı. Başaramayacağın hiçbir şey yok" dedi.

DUYGULANDIRDILAR

Konuşmanın ardından öğrenciler canlandırmalarla büyük zaferi gözlerde yeniden canlandırdı. Çanakkale Savaşı dönemindeki asker kıyafetleri giyen öğrencilerin gösterisi duygu dolu anlar yaşattı. Duygu yüklü program büyük beğeni toplarken, kutlama kapsamında 'Çanakkale Zaferi Sergisi' de izlenime açıldı.