İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan ile ilişkilendirilen organize suç örgütü iddialarını soruşturmak üzere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey yetkilinin görevden alındığını açıkladı. Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nın görevlerinden el çektirilmesi, sosyal medyada yer alan suç örgütüyle ilgili iddiaların derinlemesine incelenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Ankara'daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından ilgili görevlilerin uzaklaştırılması kararı alınmıştır" denildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

Soruşturma, Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı ile bazı polis memurlarının İzmir'de yemek yedikleri ve görüştükleri iddialarını da içeriyor. İçişleri Bakanlığı, soruşturmanın şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bu adımı atmıştır.

Kaynak: NTV