Nazarın gerçekliği nedir ve İslam inancına göre korunma yolları nelerdir? Bu haber, nazar boncuğu ve İslami inançlar arasındaki ilişkiyi mercek altına alıyor.

Nazarın Gerçekliği ve İslami Yaklaşım

Din İşleri Yüksek Kurulu, nazarın varlığının dini metinlerce kabul edildiğini ve buna karşı alınacak önlemlerin ne olması gerektiğini açıkladı.

Nazar Goz Bakmak (1)

Kurul, nazarın mahiyeti hakkında kesin bilgilerin olmadığını, ancak bazı bireylerin bakışlarıyla olumsuz etkilere sebep olabileceğinin dini açıdan kabul edildiğini belirtti.

İnsan yapısı itibari ile çevresinden, iklimden, söz, davranış ve bakışlardan etkilenen bir varllıktır. Bunun gibi gözlerde bulunan enerjinin muhatap olduğu insanı, olumlu ya da olumsuz etkilemesi mümkündür.

Gıpta, kıskançlık ya da haset ile bakan bazı insanların, nazara sebep olup kişide rahatsızlığa yol açması münkündür. İşte buna nazar deniyor. Bu psikolojik bir etki de olabilir, bedensel halsizlik ve rahatsızlık da olabilir.

Nazar; Gözlerden gelen yüksek enerjinin, bedende bulunan su yapısını olumsuz etkileyip rahatsızlığa yol açmasıdır. Bazı insanların görünüşü ve sözleri, nasıl kişide etki yapabiliyorsa, bazılarının da gözleri, sahip oldukları yüksek ve kontrolsüz enerji sebebiyle rahatsızlığa yol açbilmektedir.

Nazar değmesinin yaşı yoktur. Çocuklara da büyüklere de nazar değebilir.

Nazar Goz Bakmak (6)

Nazar ve Hadisler Işığında Korunma Yöntemleri

"(Nazardan) Allah’a sığının, çünkü nazar (göz değmesi) haktır." (İbn Mâce, Tıb, 32 [3508])

Hz. Muhammed (s.a.s.), nazarın etkilerine karşı Âyete’l-Kürsî, Felak, Nas ve İhlâs gibi surelerin okunmasını tavsiye etmiştir. Ayrıca, göz değmesinden korunmak için Allah’a dua etmenin önemi vurgulanmıştır.

Nazar Goz Bakmak (2)

Nazar Boncuğu ve İslami Görüş

Kurul, nazar boncuğu gibi nesnelerin koruyucu olarak kullanılmasının İslam inancında caiz olmadığını belirtti. Bu tür uygulamaların, Allah’a ortak koşma anlamına gelebileceği ve hurafelerden uzak durulması gerektiği vurgulandı.

Resûlullah (s.a.s.), “Kim nazarlık takarsa Allah onun işini tamama erdirmesin.” buyurmuştur. (İbn Hanbel, el-Müsned, 4/154 [17440])

Nazar Goz Bakmak (3)

Dualarla Korunma

Hz. Peygamber’in torunlarına yaptığı dua örnek gösterilerek, korunma için duaların önemi hatırlatıldı: “Her türlü şeytan ve zehirli haşarattan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım.” (Buhârî, Ehâdîsü’l-enbiyâ, 10 [3371])

Nazar Goz Bakmak (5)

Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur?

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR