Bursa’da vatandaşlara çeşitli yöntemlerle banka hesabı açtırdıkları ve bu hesapları kara para aklama faaliyetlerinde kullandıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 9 kişiden 2’si tutuklandı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen yağma ve dolandırıcılık soruşturması kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
Teknik ve fiziki takip yapıldı
Ekiplerin yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin çeşitli yöntemlerle vatandaşlara banka hesabı açtırdığı iddia edildi. Açılan hesapların kara para aklama faaliyetlerinde kullanıldığı öne sürüldü.
Şüphelilerin, hesap açtırmayı kabul etmeyen kişilere bıçak göstererek tehdit ve baskı uyguladığı da soruşturma kapsamındaki iddialar arasında yer aldı.
11 şüpheli gözaltına alındı
Elde edilen delillerin ardından düzenlenen eş zamanlı operasyonda Y.A., O.G., M.A., F.A., İ.A., K.K., S.A., İ.T., A.O., A.Y. ve S.Y. gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerin ardından 2 şüpheli serbest bırakıldı. Diğer 9 şüpheli ise mevcutlu olarak adliyeye sevk edildi.
2 şüpheli tutuklandı
Adliyeye çıkarılan şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütüldü.





