Bursa'da, bir inşaat çalışmasının sonucunda 4 bloklu, 8 katlı bir sitede istinat duvarının çökmesiyle korku dolu anlar yaşandı. Deprem zannıyla evlerinden koşarak çıkan apartman sakinlerini şaşkına çeviren bu olay, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Başkan Bozbey'den Sertaslan'a Önemli Görev: 17 İlçeden Sorumlu Başkan Bozbey'den Sertaslan'a Önemli Görev: 17 İlçeden Sorumlu

AW041499_03

O Anlar Güvenlik Kamerasında!

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş, Sakarya Mahallesi'ndeki 80 daireli site, yanındaki inşaatın oluşturduğu tehlikenin kurbanı oldu. 10 gün önce başlayan inşaat, sitenin istinat duvarının yaklaşık 4 metre çökmesine neden oldu.

Deprem Sanıldı, Gerçek Şoke Etti

Çökme nedeniyle büyük bir sarsıntı hisseden site sakinleri, deprem sanarak hızla evlerinden çıktı. Ancak dışarıda gerçekle yüz yüze geldiklerinde şoke oldular.

AW041499_04

Yetkililere Uyarılar Yapıldı!

Site sakinlerinin ifadesine göre, tehlikenin farkına varılarak belediye yetkililerine durum bildirilmiş, ancak herhangi bir müdahale yapılmamıştı.

Site Yöneticisinin Açıklaması

“Yaklaşık 10 gün önce yan tarafımızda bir inşaat çalışması başladı. Biz tehlikeyi fark ettik ve durumu belediye bildirdik. İstinat duvarı atılmadan inşaat temeli atıldı. Biz durumu belediyeye bildirmemize rağmen bize herhangi bir dönüş yapılmadı. İnanılmaz korku yaşadık, kimse evlerine giremiyor. Ortalama bir blokta 72 kişi yaşıyor. Şimdi binalara girmeye korkuyoruz. Öyle bir sarsıntı yaşadık ki deprem olduğunu düşündük.”

AW041499_10

Site yöneticisi ve sakinlerinin endişesi artarak devam ediyor. Çöken duvarın hemen yanında yaşamlarını sürdüren bu insanlar, şimdi ne yapacakları konusunda kararsızlar.

BURSA HABERLERİ

Editör: Umut Gökdaş