Bursa'nın önemli kış ve doğa turizmi merkezlerinden Uludağ'a ulaşımı sağlayan teleferikteki online bilet satışları, yoğun talep nedeniyle belirsiz bir süre için durduruldu. Bursa Teleferik, dünyanın en uzun hattına sahip olması ve 8 kişilik 140 kabinle saatte bin 500 yolcu taşıma kapasitesine sahip olmasıyla biliniyor. Ancak kış sezonuyla birlikte yaşanan talep artışı, online bilet satışlarını aksattı.

Zirveye çıkmak isteyenler, artık sadece gişelerden bilet temin edebilecekler. Daha önce online bilet alan vatandaşlar, sıra beklemeden turnikelerden geçebilme avantajına sahipti. Ancak şu anda teleferik yönetimi, yoğunluğu kontrol altına almak ve daha düzenli bir hizmet sunmak amacıyla online bilet satışlarını durdurma kararı aldı.

Bursa’da Bugün Kimler Vefat Etti | 20 Mayıs 2024 Bursa’da Bugün Kimler Vefat Etti | 20 Mayıs 2024

Yapılan açıklamaya göre, teleferik bilet fiyatları yeni yıl öncesi yapılan artışla birlikte yükselmişti. En son zam ile tam tek yön biletin fiyatı 160 TL'den 200 TL'ye çıkarılırken, gidiş-dönüş biletlere de 180 TL'den 230 TL'ye kadar bir fiyat etiketi konuldu. Öğrenci bilet fiyatları ise gidiş-dönüş için 90 liradan 115 liraya yükseltildi.

Teleferikte gazi-şehit yakınlarından ve 2017 sonrasında doğanlardan alınan bilet fiyatlarındaysa herhangi bir değişiklik olmayacak. Ancak yabancı uyruklular için bilet fiyat tarifesi oldukça farklılık gösteriyor. Örneğin, gidiş-dönüş yetişkin biletleri 795 TL, tek yön yetişkin biletleri 695 TL olarak belirlenmiş durumda. 8 yaşa kadar olan çocuklar için ise gidiş-dönüş bilet fiyatı 695 TL, tek yön bilet fiyatı ise 600 TL olarak açıklanmış.

Yoğun talep ve zamların etkisiyle online bilet satışlarının durdurulmasıyla birlikte, zirveye çıkmak isteyenlerin gişelerden bilet almaları gerekecek. Bu durum, teleferik kullanıcıları arasında daha fazla beklemeye neden olabilir.

Editör: İHSAN KURAN