Bursa, yeşiliyle, tarihiyle ve eşsiz doğasıyla her daim göz doldururken, Büyükşehir Belediyesi'nin son projesi ile adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Gökdere'nin her iki yakasını ‘huzur koridoru’ haline getiren Irgandı Parkı, şehre hem estetik hem de güvenli bir atmosfer kazandırdı.

AW040516_02

Bursa’da parklar yaza hazır Bursa’da parklar yaza hazır

Adım Adım Yeşil Bursa Hedefine

Yeniden Yeşil Bursa

1970-80’li yıllardan sonrasında sanayisiyle büyüyüp göç alan Bursa, son yıllarda yeşil dokusunu yeniden kazanma adına pek çok projeye imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Köprülü çarşı diye anılan Irgandı Köprüsü’nün benzerinden dünyada sadece 4 tane var" dedi ve ekledi:

"Irgandı Köprüsü’nü çarşı olmasının yanında bir sanat merkezi olarak da düşünmeliyiz. Bu alanı gezmek için Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından misafirlerimiz geliyor."

AW040516_01

Gökdere'nin Estetik ve Güvenli Dönüşümü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gökdere Meydanı ile Setbaşı Kütüphanesi arasındaki bölgeyi estetik bir peyzaj çalışmasıyla dönüştürdü. 12 bin metrekarelik alanda; çim, yol, amfi alanı, çalı, ağaç dikimi gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

AW040516_05

Yöneticilerden Yorumlar

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Milletvekili Refik Özen, projenin Bursa'ya ve bölgeye kattığı değeri vurguladılar. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gökdere’ye yakışır bir peyzaj çalışması yapıldığını belirtti.

AW040516_03

Mahalleli Ne Diyor?

Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik, daha önceden gezilmesi riskli bulunan Gökdere'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla bambaşka bir hale geldiğini belirtti.

Projenin tamamlanmasıyla, bölgede sosyal aktivitelerin de artması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Orkestrası'nın düzenlediği programla katılımcılara müzik dolu anlar yaşatıldı.

Editör: Umut Gökdaş